Karađoz-begova medresa je ovog vikenda bila domaćin učenicima i profesorima bh. medresa, a koji su bili učesnici Kampa kaligrafije. Naime, pomenuti kamp je projekat  Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH, a sprovodi se za nadarene učenike naših medresa, kao podrška njihovom talentu.

Kamp kaligrafije otvorenim je proglasio profesor Suljo Cikotić, pomoćnik direktora za Internat, koji je izrazio dobrodošlicu svim učesnicima i istakao značaj izučavanja kaligrafije kao umjetnosti.


Karađoz-begova medresa je ugostila učenike i profesore iz Medrese „Osman ef. Redžović“, Behram-begove medrese, Gazi Husrev-begove medrese. Uz pomenute, na Kampu kaligrafije učestvovali su i učenici i učenice naše škole koji pohađaju Sekciju kaligrafije u Karađoz-begovoj medresi.

Predavanja i radionice realizovane u okviru Kampa vodili su eminentni predavači, poput profesora Muniba Obradovića, svjetski poznatog kaligrafa i mr. Lejle Boškailo-Obradović, profesorice u Karađoz-begovoj medresi, a radionice i predavanja održana su u prostorijama Udruženja „Kaligraf“.

Kamp kaligrafije  zatvorenim je proglasio profesor Seid Eminović, ispred Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH, a zahvalnice svim učesnicima uručio je profesor Munib Obradović.

Foto: Muhamed Arifović