Svegeneracijski susret diplomata KBM-a

Treći po redu Svegeneracijski susret diplomanata Karađoz-begove medrese održan je i ove godine, i to 23. augusta, u prostorijama nove zgrade Karađoz-begove medrese. 
Susret je otpočeo medresanskim šalama, doskočicama pri samom okupljanju diplomanata ispred zgrade Medrese, a potom se nastavio u divanhani Medrese, kada je uslijedio oficijelni dio programa. 
Ašare je na početku proučio Omer ef. Nasić, diplomant 358. generacije Karađoz-begove medrese, a danas imam u svojoj Gračanici. Ispred Karađoz-begove medrese okupljenim diplomantima svoju poruku iskazao je prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, softa prve poslijeratne generacije naše škole. 
U svom obraćanju prof. Tulek iskazao je radost zbog jednog ovakvog susreta i želju da se sa tom idejom i nastavi u narednim godinama, ali da se radi i na njenom poboljšanju, kako bi okupila još veći broj diplomanata. 
Ispred Kluba diplomanata Medrese obratio se mr Dino Maksumić, diplomant 357. generacije, koji se zahvalio svima na dolasku i najavio nove aktivnosti i programe Kluba diplomanata. 
Uslijedila je i sjednica Skupštine Kluba diplomanata, koja je iznjedrila lijepe i korisne ideje, aktivnosti, koje će svi diplomanti kroz Klub realizovati do narednog susreta. 
Donesena je odluka da se iz fonda Kluba diplomanata, odnosno članarine koju uplaćuju diplomanti naše škole stipendiraju učenici Karađoz-begove medrese, njeni diplomanti koji su na studiju, te učenici Medrese koji aktivno uče hifz. Pomenuta sredstva biti će upotrebljena i za neke druge hairli aktivnosti, o čemu će se donijeti odluke na sljedećim sastancima Kluba diplomanata. Nakon sjednice Skupštine, druženje je nastavljeno obilaskom nove zgrade, za čiju izgradnju su sredstva izdvajali i diplomanti naše škole, te time sebe upisali u vakife Karađoz-begove medrese. Poslije obilaska, druženje je nastavljeno do kasno u poslijepodnevne sahate.

25

4516

4