Proteklih mjeseci je u Hercegovini realizovan projekat “Kulturne rute iz perspektive mladih”. Projekat je pokrenulo Vijeće mladih Grada Mostara, u saradnji sa: Vijećem mladih Jablanica, Vijećem mladih Općine Čitluk, Vijećem mladih Grada Konjica.

Podršku ovom projektu dalo je Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona. Srednjoškolci su imali priliku posjetiti Jablanicu, Konjic, Čitluk i Mostar, te se upoznati sa znamenitostima tih gradova i družiti se. 

Jedna od aktivnosti projekta bila je realizacija Nagradnog konkursa za srednjoškolce, pod nazivom “Kulturne znamenitosti svog grada opisujem i slikam cijelim svojim bićem”. 
Nakon zatvaranja Nagradnog konkursa i odabira najboljih učeničkih radova, priređena je i svečanost na kojoj su uručene nagrade pobjednicima. 

Svečanost je održana u Centru za kulturu Mostar, 27. maja 2024. godine. Na ovom takmičenju našu školu su predstavljale: Azra Lizde, Fatima Šehić, Ajla Halilović, Aldijana Tucaković, Hatidža Gološ, Merjem Cikotić i Adna Zilić.

Svečanosti je, u ime naše škole, prisustvovala profesorica Harisa Ćukle, zajedno sa učenicama – učesnicama projekta. 
Učenica Hatidža Gološ je osvojila prvo mjesto u kategoriji literarnih radova za područje Grada Mostara, dok su četvrto mjesto u kategoriji likovnih radova osvojile učenice Ajla Halilović i Aldijana Tucaković. 
Njihove mentorice bile su profesorice Lejla Mušić i Lejla Boškailo. Nagrade su uručili članovi Komisije za mlade Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona.