Veliki broj je sekcija koje djeluju u Karađoz-begovoj medresi. Jedna od njih, koja postoji već 27 godina, jeste Horska sekcija. Ona iz godine u godinu, smjenom generacija naših učenika, dobija i nove članove, ali i ispraća članove iz reda maturanata. 

Tokom proteklih školskih godina, ova sekcija je zabilježil mnogobrojne nastupe diljem Bosne i Hercegovine, ali i drugih država, te ljepotom ilahije i kaside oplemenila duše Bošnjaka i Bošnjakinja, posebno u povratničkim džematima i medžlisima. 

I u ovoj školskoj godini je, do sada, zabilježila oko 50 nastupa, a koje je održala različitim povodima, u različitim džematima i gradovima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. 
Pronoseći i učeći ilahiju i kasidu, mladost Karađoz-begove medrese okupljena oko njenog hora, zapravo pronosi poruke vjere, tradicije, kulture, jezika i domovine Bosne i Hercegovine. Pronosi poruke dobra i identiteta našeg naroda. 

Kako ovih dana u Karađoz-begovoj medresi još jedna generacija maturanata i maturantica završava svoje školovanje, tako je za maturante i maturantice – članove i članice Horske sekcije priređeno oproštajno druženje, kao izraz zahvalnosti za njihov doprinos radu ove sekcije, a nadasve Karađoz-begove medrese u javnosti.

Druženje je održano u divanhani naše škole, 7. maja 2024. godine, a simblične poklone i zahvalnice maturantima i maturanticama uručio je profesor Meadin Mrndžić.
Profesor Mrndžić je zahvalio ovogodišnjoj generaciji maturanata i maturantica za doprinos radu Horske sekcije, dok su mlađi članovi i članice Horske sekcije priredili i određene poklone našim maturantima i maturanticama. 

Za ogroman doprinos radu Horske sekcije i Karađoz-begove medrese tokom protekle četiri godine zahvaljujemo maturantima i maturanticama: Hamzi Pindži, Ajni Smajić, Merjem Cikotić, Hatidži Omeragić, Medžidi Pehilj, Merjem Junuzović, Mahiri Bubalo i Muniri Gazić.