Među mnogobrojnim sekcijama koje djeluju u našoj školi je i Novinarska sekcija. Njen rad se ogleda kroz praćenje svih aktivnosti Karađoz-begove medrese, te plasiranje izvještaja i fotografija sa tih aktivnosti na zvanične stranice naše škole, ali i druge portale, koji daju podršku u radu Karađoz-begovoj medresi. Pored toga, Novinarska sekcija tokom cijele školske godine realizuje i radio-emisiju „Moja medresa“, a koja je projekat Radija „BIR“ i sa kojim Karađoz-begova medresa ima dugogodišnju i plodnu saradnju. 

Ova sekcija od 2020. godine realizuje snimanje i plasiranje na You Tube kanal kbmedresa Ramazanskog programa „Nur ramazana“, a koji u potpunosti pripreme njeni članovi i članice, predvođeni profesorom Meadinom Mrndžićem. 

Uz sve pobrojano, Novinarska sekcija, kroz tehničku pripremu i realizaciju, prati sve programe i manifestacije koji se održavaju u atriju naše škole, te priprema još mnoge druge sadržaje. 

Kako ovih dana u Karađoz-begovoj medresi još jedna generacija maturanata i maturantica završava svoje školovanje, tako je za maturante i maturantice – članove i članice Novinarske sekcije priređeno oproštajno druženje, kao izraz zahvalnosti za njihov doprinos radu ove sekcije, a nadasve Karađoz-begove medrese i plasiranje njenih sadržaja u javnosti. 
Druženje je održano u divanhani naše škole, 6. maja 2024. godine, a simblične poklone i zahvalnice maturantima i maturanticama uručio je profesor Meadin Mrndžić, rukovodilac Novinarske sekcije.

Profesor Mrndžić je zahvalio ovogodišnjoj generaciji maturanata i maturantica za doprinos radu Novinarske sekcije, ali svoje emocije nisu krili ni pojedini članovi, te su to iskazali riječima. 

„Član sam Novinarske sekcije od samog dolaska u Karađoz-begovu medresu i kroz razne aktivnosti sam učestvovao u radu sekcije. Iskustvo koje sam stekao kroz ove četiri godine školovanja i učešća u većini aktivnosti koje je organizovala Medresa zaista je blaga vrijedno i slobodno mogu reći da ovakvo iskustvo ne bih stekao ni u jednoj drugoj školi kakvo sam stekao ovdje. Smatram da sve što možete pronaći u drugim srednjim školama, možete i u Medresi. No, ono što možete pronaći i doživjeti kroz školovanje u Medresi, zaista, ne možete ni u jednoj drugoj srednjoj školi i baš zbog toga je Medresa posebna ustanova. Uz mentorstvo profesora Meadina, rukovodioca sekcije i mog dobrog prijatelja prije svega, uspio sam sebe izgraditi kao ličnost i otvoriti mnoge puteve u različitim sferama života, počevši od grafičkog dizajniranja, raznih oblika prezentovanja rada Medrese na njenim zvaničnim stranicama, preko fotografije, video snimanja i montaže istih za You Tube kanal Medrese... Saradnja sa profesorom Meadinom je nešto što  će mi ostati duboko urezano u sjećanje i uvijek ću se rado prisjećati svakog trenutka provedenog zajedno, jer on svaki trenutak učini posebnim za nas“ – rekao je Mirza Garib, zagisurno jedan od najaktivnijih i najvrednijih članova Novinarske sekcije, koji je svojim trudom, vremenom, angažmanom dao veliki doprinos mnogobrojnim aktivnostima. 

Svoje impresije nije krio ni Blal Fišo, također jedan od najaktivnijih i najvrednijih članova Novinarske sekcije, a koji je poručio:
„Kroz četiri godine svog školovanja u Medresi, moje članstvo u Novinarskoj sekciji predstavlja dragocjeno iskustvo koje je oblikovalo moj karakter i doprinijelo mom ličnom razvoju. Od prvog dana ulaska u Novinarsku sekciju, pod rukovođenjem profesora Meadina, otkrio sam duboki interes za novinarstvo i istraživačko pisanje. Njegova stručnost i posvećenost prenosili su se na nas, članove sekcije, inspirišući nas da istražujemo, postavljamo pitanja i pišemo sa strašću i preciznošću. Međutim, Novinarska sekcija nije samo mjesto za stjecanje znanja iz novinarske prakse. Ona je postala mjesto gdje sam stvarao prijateljstva i zajedništvo sa svojim kolegama. Druženja nakon sastanaka sekcije, timski rad na projektima i podrška jedni drugima u teškim trenucima su obogatili moje školsko iskustvo i oblikovali me kao osobu. Profesor Meadin nije samo bio naš mentor u novinarstvu, već je, također, bio figura autoriteta koja je nudila savjete i smjernice za lični i moralni razvoj. Njegova predanost obrazovanju i odgoju bila je inspirativna, a njegova podrška i razumijevanje su mi pružili osjećaj sigurnosti i povjerenja u sebe. Kroz rad u Novinarskoj sekciji, stekao sam ne samo vještine istraživanja i pisanja, već i vrijednosti poput timskog rada, odgovornosti i integriteta. Ova iskustva će ostati sa mnom i nakon završetka školovanja, obogaćujući moj dalji život i karijeru. U konačnici, članstvo u Novinarskoj sekciji nije samo obogaćivalo moje školovanje, već je imalo dublji utjecaj na moj karakter i identitet. Zahvaljujući profesoru Meadinu i svim članovima sekcije, postao sam ne samo bolji novinar, već i bolja osoba.“