U atriju Karađoz-begove medrese je u srijedu, 24. aprila  2024. godine, dodjelom nagrada i priznanja završena deveta sezona Medresanske lige „Karađoz-beg“.

Kao i prethodnih godina i ovog puta su uručene medalje, pehari, novčane nagrade i zahvalnice učesnicima navedene lige. To je učinio mr. Ernad Čajdin, rukovodilac Medresanske fudbalske lige „Karađoz-beg“, nakon što je svečanost dodjele zahvalnica otpočela himnom Bosne i Hercegovine i učenjem odlomka Časnog Kur'ana, ali i profesori i odgajatelji: Aid Tulek, Meadin Mrndžić i Ramo Ibrahimović. 

No, prije dodjele nagrada, prisutnima su se obratili maturant Mirza Garib, učesnik Lige i profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. 

„Najprije želim srdačno poselamiti sve prisutne na ovogodišnjoj dodjeli medalja i pehara za devetu sezonu Karađoz-begove lige. Posebno želim izraziti zahvalnost uvaženom direktoru hafizu Aidu Tuleku, organizatorima Lige, magistru Ernadu Čajdinu i magistru Rami Ibrahimoviću, čija predanost i posvećenost su neizmjerno doprinijele uspjehu Lige. Karađoz-begova liga predstavlja važan dio našeg školskog života, pruža nam priliku da promoviramo našu medresu i demonstriramo svoje vještine i spremnost ne samo u obrazovnom, već i u sportskom kontekstu. Liga je postala izvrsna platforma za razvijanje sportskog duha među nama učenicima i pružila nam je priliku da se pokažemo u svojim talentima“ – rekao je Mirza Garib.

Menadžment Karađoz-begove medrese svakodnevno daje podršku korisnim projektima koje pripremaju profesori, odgajatelji i učenici ove škole. 

„Ovdje smo da na jedan svečan način obilježimo ovu značajnu aktivnost u Karađoz-begovoj medresi, devetu po redu završnicu Karađoz-begove lige i da nastavimo ovim putem razvoja vas kao omladine, vašega tijela, vašega duha i ovih sportskih aktivnosti. Želim čestitati profesoru Ernadu Čajdinu i našem Rami Ibrahimoviću koji devet godina rade na organiziranju svih aktivnosti koje se vežu za Ligu, iako to ponekad nije jednostavno. Naredne godine je jubilarna deseta sezona Lige i zasigurno ćemo raditi na poboljšanju ovog projekta i na još većim nagradama“ – istakao je direktor Tulek.

Nakon završenih svih kola Lige, poredak ekipa najboljih na tabeli je sljedeći:

1. mjesto Storm,
2. mjesto Novorođeni,
3. mjesto Brazilci. 

Ekipa koja je dobila nagradu za fer-play je Finta.
Najbolji strijelac Lige je Elis Cokić, najbolji golman i najbolji igrač je Mirza Garib.

Zahvalnice su uručene pojedincima koji su dali posebnu podršku Medresanskoj fudbalskoj ligi „Karađoz-beg“. Zahvalnice su dobili učenici: Bakir Smajlović, Eldin Pezerović i Ermin Ahmetović, te profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. 

Foto: Ahmed Šošić