Karađoz-begova medresa je nastavila sa realizacijom programa manifestacije „Dani Karađoz-begove medrese“.
U atriju ove škole održana je u utorak, 23. aprila 2024. godine, maturantska akcija darivanja krvi, koju je podržao određeni broj maturanata i maturantica 379. generacije.

Akcija je održana po 25. put u našoj školi, a u saradnji sa Transfuzijskim centrom Kantonalne bolcnie „Dr. Safet Mujić“. 
Ova saradnja Karađoz-begove medrese i Transfuzijskog centra traje od 1999. godine i ispraćaja prve poslijeratne generacije maturanata i maturantica.

Radost zbog pružene prilike da mogu darovati krv iskazali su i maturanti i maturantice, kazavši da su zahvalni Bogu što oni nekome mogu pomoći i spasiti nečiji život.

„Akcija darivanja krvi maturanata Karađoz-begove medrese je divan gest solidarnosti i humanosti. Osim što može spasiti živote, ovakva akcija ima i dubok simboličan značaj za maturante, jer pokazuje njihovu spremnost da doprinesu zajednici i pokažu odgovornost prema drugima. To može biti i lekcija o altruizmu i brizi za druge, što su vrijednosti koje će nositi sa sobom kroz život“ – rekla je maturantica Dalila Mujala. 

Pored maturanata i maturantica, akciju dobrovoljnog darivanja krvi podržali su i njihovi profesori, odgajatelji, te drugi uposleni u Karađoz-begovoj medresi.