U nedjelju je, 7. aprila 2024. godine, profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, posjetio Medžlis Islamske zajednice Trebinje. Posjeta je realizovana u okviru ramazanskih aktivnosti naše škole. 
U pratnji direktora Medrese bio je i profesor Meadin Mrndžić.

Posjeta je započela zajedničkim iftarom u prostorijama Medžlisa, a kojem su prisustvovali Bošnjaci i Bošnjakinje Trebinja, ali i drugih gradova, a koji rade u Trebinju. 

Nakon zajedničkog iftara, prisutnima se obratio hafiz Sadik-efendija Fazlagić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje. 

„Ni u ovom ramazanu nismo zapostavili nijednu džamiju na području Medžlisa Islamske zajednice Trebinje. U njima smo obavljali namaze, učili mukabele i sl. U ove ovdje dvije džamije u Starom gradu smo obavljali teravih-namaze, a one su bile nešto posebno i ja ne pamtim da smo imali ovoliki prosjek džematlija na teravih-namazu. Mi ćemo ovakvu praksu nastaviti i u narednim godinama, ako Bog da. Tokom ramazana smo imali posjetu dr. Salem-efendije Dedovića, muftije mostarskog, koji nas je osnažio svojim porukama, ali i određenih udruženja koja su sa nama dijelila ramazanske trenutke. Kao što svake godine muftija Dedović dođe u posjetu, druga velika podrška koja je nama jako bitna jeste podrška Karađoz-begove medrese. Ona se ogleda najprije kroz ramazanskog softu koji boravi ovdje i predvodi namaze, a to je ove godine Omar Ortaš, maturant Medrese. Njegovi profesori su došli zijaretiti i njega, ali i nas, i dati nam određeni vid podrške i podstreka“ – rekao je hafiz Fazlagić.

Džematlijama se obratio i direktor Tulek, koji je u svom obraćanju naglasio važnost ramazanskih trenutaka, ali i živih susretanja i razmjenjivanja mišljenja, ideja i sl. 

„Jako važna stvar koja krasi Medžlis Trebinje jeste mukabela koja se ovdje uči. A to je zahvaljujući hafizu Sadiku, njegovoj djeci Naili i Harunu, kao i ramazanskom softi Omaru. Oni ovdje uče mukabelu, uče i druže se sa Kur'anom, te Kur'anom oživljavaju naša srca, ove prostore. Mukabela je, inače, posebna praksa našeg Poslanika, a.s., koji je učio mukabelu sa melekom Džibrilom. To je najodabraniji melek kojeg je Allah stvorio. Melek čija je misija završila kada je završena i Objava Kur'ana, ali ga Allah šalje na zemlju svake godine jednom, a to je u noći Lejletu-l-kadr“ – istakao je direktor Tulek. 

Zahvaljujemo Medžlisu Islamske zajednice Trebinje na gostoprimstvu i dugogodišnjoj saradnji, a koaj se ogleda kroz mnoge i vrijedne projekte!