Profesori Karađoz-begove medrese su i ovog ramazana na terenu, te posjećuju medžlise i džemate diljem Muftijstva mostarskog. 

Uz obilaske drugih medžlisa, svaki od profesora je posjetio i po nekoliko džemata Medžlisa Islamske zajednice Mostar, odnosno medžlisa na čijem području se i nalazi Karađoz-begova medresa.
Tako su, shodno dogovoru mr. Dino-efendije Maksumića, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Mostar i profesora hafiza Aida Tuleka, direktora Karađoz-begove medrese, posjetili džemate na području Mostara, Blagaja, Podveležja, Drežnice, Bijelog Polja, odnosno džemate koji teritorijalno pripadaju ovom medžlisu.

Do kraja mubarek mjeseca ramazana naši profesori će posjetiti i preostale džemate, a koje još eventualno nisu stigli posjetiti, te održati ramazanske vazove. Posjetili su i softe Karađoz-begove medrese, a koji u džematima ovog medžlisa obavljaju ramazansku praksu. 

Profesori su uzeli učešće i u mevludskim programima priređenim u različitim džematima Medžlisa Islamske zajednice Mostar, a u povodu Lejletu-l-bedra. 

U petak su, 29. marta 2024. godine, zajednički prisustvovali iftaru i obilasku džemata na području Drežnice, te održali vazove.
 

Zahvaljujemo Medžlisu Islamske zajednice Mostar i njegovom rukovodstvu na dugogodišnjoj saradnji, a koja je itekako plodna i ogleda se kroz mnogobrojne projekte!