U subotu je, 16. marta 2024. godine, u Tešnju priređen iftar za dekane, prodekane islamskih fakulteta, direktore i pomoćnike direktorā medresā Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Nakon zajedničkog iftara, prisutnima su se obratili: dr. hfz. Mevludin Dizdarević, muftija zenički, mr. Fuad Omerbašić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj i prof. hfz. Aid Tulek, diirektor Karađoz-begove medrese, a koji se obratio u ime direktorā odgojno-obrazovnih institucija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Direktor Karađoz-begove medrese je iskoristio priliku zajedničkog iftara i susreta, te uručio vakufnamu gospodinu Zehrudinu Kruški, predsjedniku Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Tešanj – medžlisa koji je dao svoj materijalni doprinos u izgradnji sportske sale naše škole. 

Iftaru su prisustvovali i predstavnici Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini: dr. Ekrem Tucaković i mr. Seid Eminović.

Predstavnici Karađoz-begove medrese su posjetili i određene džemate na području Tešnja, te održali ramazanske vazove. Govorili su o blagodatima ramazana, ali i predstavili rad i aktivnosti Karađoz-begove medrese.
Tako je profesor hafiz Aid Tulek boravio u džematu Vukovo, a u kojem je imam hafiz Sakib Filan, diplomant Karađoz-begove medrese, dok je magistar Suad Mujakić boravio u džematu Bobare.