Sa akšam-namazom danas, 10. marta 2024. godine, dolazi mubarek mjesec ramazan. Mjesec je to posebne radosti za svakog muslimana i muslimanku, mjesec veće odanosti i pokornosti Bogu. 

Čestitku povodom nastupanja ramazana 1445. hidžretske godine uputio je profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. U čestitki stoji:

“Dolazi nam mubarek mjesec ramazan, najodabraniji mjesec u godini. Allah, dž.š., nam je propisao obavezni post u ovom mjesecu, ali i poslao Svoju Objavu čovječanstvu. Zato je ramazan mjesec posta, mukabela, Kur’ana, zekata, sadake – mjesec svekolikog dobra za muslimane. Ovaj mjesec je prilika da se nadahnemo sa nepresušnog vrela Allahove Riječi, da se iznova i iznova vraćamo vrijednostima na koje nas upućuje Objava i da preporađamo svoja srca i duše.

Ramazansku čestitku upućujem svim učenicima, profesorima, odgajateljima, ostalim uposlenima, diplomantima, vakifima i prijateljima Karađoz-begove medrese, te porodicama svih vas.

Neka vam ramazanski dani i noći donesu Allahovu milost, oprost i spas od džehennemske vatre, te ulazak na vrata Rejjan ka džennetskim baščama.
Ramazan šerif mubarek olsun” – poručio je direktor Karađoz-begove medrese.