U mjesecu decembru 2023. godine je Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar raspisalo Javni poziv za prijavu na konkurs za najbolje likovne i literarne radove. Poziv je bio raspisan u povodu 14. februara – Dana oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu. 

Učestvovati su mogli svi učenici osnovnih i srednjih škola, studenti i drugi mladi, te svoje likovne i literarne radove izraditi na temu „Sanjam san budućnosti“. 
Konkurs je bio otvoren do 20. januara 2024. godine, a za najbolje radove bile su obezbijeđene i vrijedne novčane nagrade. 

„Tema je odabrana kao naš odgovor na podizanje govora mržnje i netolerancije, te svih oblika homofobije“ – poručili su organizatori. 

I u ovoj školskoj godini, učenici naše škole su učestvovali na konkursu, te su poslali svoje likovne i literarne radove. Radovi su na konkurs dostavljeni nepotpisani, tj. pod šifrom, a nakon rada i ocjenjivanja komisije, naše učenice su se našle među nagrađenima.
Nagrade su im uručene 14. februara 2024. godine. 

Pod mentorstvom mr. hfz. Lejle Boškailo, naše učenice su osvojile tri prve nagrade za likovne radove. Prvo mjesto pripalo je učenici Fatimi Šehić, drugo mjesto učenici Hatidži Gološ, dok je treće mjesto pripalo maturantici Delili Osmanagić. 

Čestitamo našim učenicama i mr. Boškailo na ovim vrijednim nagradama i uspjesima!