Visoko je proteklog vikenda bilo domaćin učenicima bosanskohercegovačkih medresa, a koji su se iz različitih gradova okupili kako bi učestvovali na kampu o poduzetništvu.

Naši učenici: Omar Ortaš, Dalila Subašić i Amina Šuta učestvovali su na Enterpreneurship Bootcampu održanom u subotu i nedjelju, 20. i 21. januara 2024. godine. Kamp je održan u prostorijama Medrese “Osman-ef. Redžović” u Velikom Čajnu - Visoko.

Zajedno sa ostalim polaznicima prošli su intenzivan dvodnevni proces obuke i vježbi koje su im pomogle da steknu znanja i vještine potrebne za pravilnu artikulaciju poslovnih poduzetničkih ideja. Njihovi mentori tokom te obuke bili su: prof. dr. Mohammad Al-Saghir (University of Dundee, UK) i prof. dr. Mir Dost (University of Winchester, UK).

Formirani su i timovi koji su dobili praktične zadatke da razviju svoju originalnu poslovnu ideju, i na kraju prezentuju pred sudijama - „investitorima". Naše učenice Dalila Subašić i Amina Šuta su bile dio pobjedničkog tima s biznis idejom “Bridge to the past”.