U atriju Karađoz-begove medrese je u utorak, 12. decembra 2023. godine, priređena „Večer Kur'ana“. Navedeni program održan je u okviru projekta „Druženje s Kur'anom“, a shodno ideji i realizaciji profesora Nazifa Gariba. 

Podršku projektu „Druženje s Kur'anom“ svesrdno je dao menadžment Karađoz-begove medrese, a u proteklom periodu učenici i učenice naše škole trebali su napamet naučiti dvije određene sure.  

Tim povodom, a u čast onima koji su zadatak do kraja i ispunili, priređena je „Večer Kur'ana“.
Odlomke Časne Knjige učili su: Isa Ibranović, Elharun Cero, Ahsen Čavak, Fadil-Abdullah Garib i Nedim Lepara, dok je prijevode proučenih odlomaka čitala maturantica Munira Gazić.

Navedeni učači su od strane menadžmenta naše škole, a na prijedlog profesora Gariba, nagrađeni novčanim nagradama, dok je učenik Isa Ibranović, a koji je naučio ponajbolje obje zadane sure, dobio kao nagradu i mobitel. 

Nakon proučenih odlomaka Časne Knjige, prisutnima se obratio profesor Nazif Garib. On je govorio o značaju učenja Kur'ana, druženju sa Kur'anom, te na to ukazao kroz kur'anske i hadiske tekstove.

„Mi smo i ove godine, uz dogovor sa našim direktorom, odlučili nastaviti ovaj projekat, koji smo radili i prošle školske godine. Šest momaka je naučilo jednu suru, a dva učenika su naučila obje zadane sure. Stoga ćemo im večeras uručiti hedije od strane škole. Druženje sa Kur'anom preporučeno nam je i u kur'anskim i hadiskim tekstovima. Poslanik, a.s., nas kroz svoja kazivanja podstiče i motiviše na učenje i druženje s Kur'anom“ – rekao je profesor Garib.

Nakon uručivanja nagrada svim učačima, program je završen dovom.

Foto: Ahmed Šošić