U okviru planiranih aktivnosti u ovoj školskoj godini, članovi Vijeća učenika su u utorak, 5. decembra 2023. godine, posjetili Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama "Los Rosales" . 

Nekoliko je povoda ove posjete, obilježavanje 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 5. Decembra - Međunarodnog dana volontera, kao i realizacija nekih ciljeva rada samog Vijeća učenika naše škole, a to je briga o zajednici, dobrovoljni rad, volontiranje kao segment djelovanja i prakse svakog muslimana. 

Prilikom posjete učenice i učenici su se ugodno družili sa korisnicima Centra, kroz kreativne radionice, igru i zabavu. Učenice Medrese, ujedno i članice Kaligrafske sekcije, iskoristile su vrijeme provedeno u Centru i kaligrafiski ispisale imena današnjih domaćina. 

Druženje u Centru bilo je izuzetno ugodno i korisno na obostrano zadovoljstvo. Ovom prilikom zahvaljujemo menadžmentu Centra "Los Rosales" na gostoprimstvu i lijepo provedenom vremenu. 

“Činimo dobro, budimo razlog nečijeg osmijeha i radosti srca, jer vrijedi” – poručili su članovi Vijeća učenika naše škole, nakon realizovane aktivnosti.