Učenici i profesori, predvođeni menadžmentom Karađoz-begove medrese, posjetili su u ponedjeljak, 13. novembra 2023. godine, multimedijalnu izložbu „Pod nebom vedre vjere – islam i Evropa u iskustvu Bosne“.

Izložbu realizuje Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a svi posjetiocu ovu značajnu izložbu mogu posjetiti u galeriji Collegium Artisticum u Sarajevu. 

Izložba je pripremana dvije godine, a preko 100 osoba je radilo na njenoj pripremi. To su stručnjaci iz različitih oblasti društvenih i humanističkih nauka, a koji su nesebično radili na istraživanju, sistematiziranju i evidenciji svega vrijednog iz naše historije, kulture, vjere, jezika...
Sa tim i takvim sadržajima izložbe upoznali su se i naši učenici i profesori, koji su bili oduševljeni onim što su vidjeli i čuli, te su ka Mostaru i Karađoz-begovoj medresi krenuli sa nekim novim spoznajama i znanjima. 

Pored ovogodišnje generacije maturanata i maturantica, izložbu su posjetili i odlični učenici Karađoz-begove medrese, koji su nakon toga uživali u šetnji Sarajevom i njegovim znamenitostima.