U Karađoz-begovoj medresi je proteklih dana sprovedena akcija prikupljanja pomoći našoj braći i sestrama u Gazi, u Palestini. Akciju je iniciralo i realizovalo Vijeće učenika Karađoz-begove medrese, predvođeno profesoricom Harisom Ćukle. 

Podršku ovoj aktivnosti Vijeća učenika naše škole dali su svi uposleni, profesori, odgajatelji, učenici i njihovi roditelji. Najprije je jedan dio sredstava sakupljen na Bazaru zdrave hrane, a koji je održan 16. oktobra 2023. godine u našoj školi.
Preostali dio sredstava izdvojili su iz svojih materijalnih dobara naši vrijedni učenici, njihovi roditelji, te svi uposleni u Karađoz-begovoj medresi. 

O tome Amina Habibija, predsjednica Vijeća učenika Karađoz-begove medrese, kaže:
„Učeni smo da je činiti dobro imperativ, nama muslimanima naređeno. Vođeni time, odlučili smo organizovati Bazar zdrave hrane u holu naše škole, gdje su učenici i profesori imali priliku kupiti neki zdrav slatkiš, sok ili voćnu salatu. Sav prihod je išao u svrhu pomoći Palestini i palestinskom narodu. Odziv je bio izuzetno veliki, na što sam jako ponosna. Tu se nismo zaustavili. Naša iduća ideja je bila  produžiti akciju za svakoga onoga ko je htio dodatno pomoći Palestinu i pružiti dodatnu materijalnu pomoć. Svi su rado prihvatili naše ideje i učestvovali u njima. Nakon dobro odrađenih akcija, na nama je ostala dužnost da se Palestine i dalje sjećamo u svakodnevnim dovama. Molimo Allaha, dž.š., da olakša muslimanima i da ublaži njihovu bol i patnju!“

Putem održanih akcija, prikupljeno je ukupno 2 473, 40 KM.

Zahvaljujemo učenicima, njihovim roditeljima i svim uposlenima u našoj školi na pruženoj podršci pri realizaciji navedenih aktivnosti!