Dvodnevne radionice  za članove Kluba knjige održane su u Karađoz-begovoj medresi. Radionice je organizovala naša škola u saradnji sa OSCE-om i ODIHR-om. Umjetna inteligencija i informacijska pismenost teme su koje njeguju OSCE i ODIHR uz teme poput ljudskih prava, medijske pismenosti i drugih. Projektu je prethodila petodnevna edukacija održana u Sarajevu koju su organizovali OSCE i ODIHR u maju ove godine, a koja je za cilj imala podržati odabrene učesnike u implementaciji vlastitih projekata.

Prvim dijelom radionice rukovodio je Muhamed Ahmuljić, diplomant Karađoz- begove medrese i više puta nagrađivan u kategorijama mladih pisaca. Muhamed je učenike usmjerio na kratke forme tekstova, gdje su učenici kroz analizu kratkih priča, koje su obilježile određene pravce u književnosti, mogli uvidjeti potencijal koji spomenuta forma donosi. 

Nakon Muhameda, radionicom je rukovodio Kerim Sefer, mladi pisac koji iza sebe ima objavljen roman, ali i dva kratka filma. Novinar je na Al Jazeera Balkans. Sefer se fokusirao  na Internet kao mjesto gdje se dezinformacije susreću sa AI-generisanim sadržajima i kako će ta moguća veza utjecati na konzumaciju informativnih sadržaja, ali i razumijevanje društva uopće.

Drugi dan učesnici su imali priliku razgovarati o romanu "Prokletstvo mira" s njegovim autorom. Sesija je završena tako što su učenici nakon pročitanog uvoda romana pisali svoje priče. 

Radionice su okončane distopijskom igrom o stereotipima  i predrasudama gdje su Ahmuljić i Sefer učenike doveli do suočavanja sa vlastitim predrasudama.
Ispred Karađoz-begove medrese, domaćini edukatorima bile su pedagogica škole, Harisa Ćukle i rukovodilac školske biblioteke i Kluba knjige u Medresi, mr. Lejla Mušić.