Povodom 8. septembra, Svjetskog dana pismenosti, Pedagoški zavod Mostar i Narodna biblioteka Mostar raspisali su nagradni literarni konkurs iz oblasti kulturne baštine Bošnjaka na temu: Pitanje ženske emancipacije u romanu "Minka" Abdurezaka Hifzi Bjelevca.

Konkurs je upućen prema srednjim školama Hercegovačko neretvanskog kantona, a zatvoren 30. septembra. Rezultati su objavljeni u Mjesecu knjige, 17. oktobra. U prostorijama Narodne biblioteke Mostar proglašeni su, 18. oktobra 2023. godine, pobjednici i dodjeljene nagrade.

Kako je istakla dr. Enisa Gološ, pristigao je iznenađujuće veliki broj radova i konkurencija je bila izuzetno jaka. Zboga toga smo dodatno ponosni na našu Iman Demić, koja je osvojila 2. mjesto. 

Iman Demić, učenica je III razreda naše medrese. Ističe se po zapaženim sportskim rezultatima u karateu, kako u Bosni i Hercegovini, tako i mimo granica Domovine. Iman je vješta i na peru, te je izuzetno vrijedan član Kluba čitalaca Karađoz- begove medrese, kojim rukovodi mr. Lejla Mušić. Čestitamo Iman i želimo joj da i dalje niže uspjehe na različitim poljima!