U Narodnom pozorištu Mostar je sinoć, 14. oktobra 2023. godine, poetsko-muzičkim izvođenjem teksta Mevluda Rešada Kadića zatvorena manifestacija „Uzor si mi, Poslaniče“.

Manifestacija je i ove godine, a tokom mjeseca rebiu-l-evvela, ponudila preko 30 sadržaja, kojima je Mostar odisao proteklih mjesec dana. 
Za realizaciju svih tih sadržaja, kao organizatori i suorganizatori Manifestacije, zaslužni su: Medžlis Islamske zajednice Mostar, Karađoz-begova medresa, Centar za učenje Kur'ana Mostar, Mreža mladih – Info-servis za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar i Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Mostar. 

Izvođenjem dijelova iz Mevluda Rešada Kadića u vidu recitala, mevluda, ilahija i kasida, sinoćnjim programom je obilježeno 35 godina od smrti ovog velikog i najznačajnijeg autora mevluda na našim prostorima. 
Program je održan pod nazivom „Selam alejk, Miljeniče, merhaba“, a shodno mevludskim stihovima Rešada Kadića posvećenim najodabranijem biću koje je zemljom hodilo – Poslaniku, a.s. 

Mevludske spjevove, tekbire, salavate, ilahije i kaside izvodili su: Hor Karađoz-begove medrese i Hor Medžlisa Islamske zajednice Mostar, dok su recitale iz Kadićevog Mevluda, a kroz koje je predstavljen cjelokupan život Poslanika, a.s., govorili: Munira Gazić, Hana Juklo, Sara Kazazić, Mahir Ćosić, Vedad Kadić, Nedim Hondo i Meadin Mrndžić. 

Program je završen mevludskom dovom iz Kadićevog Mevluda, a koju je proučio mr. Dino-efendija Maksumić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

U gotovo dvosahatnom programu publika je, uočilo se, istinski uživala, što je pokazala i kroz svoje emocije, ali i suze koje su potekle niz lice pri samoj završnici programa. 

Ovim sadržajem, na jedan poseban i upečatljiv način, zatvorena je manifestacija „Uzor si mi, Poslaniče“, koja je trajala od 15. septembra do 15. oktobra u gradu na Neretvi.