Akcija podjele hadisa i poslastica pod nazivom „Volimo te, Miljeniče“ održana je u srijedu, 27. septembra 2023. godine, po dvanaesti put u Mostaru. Akciju je prije dvanaest godina pokrenula Karađoz-begova medresa, te njome darovala veliki broj građana i građanki Mostara, unijevši radost na njihova lica, ali i poruke iz hadisā Muhammeda, a.s., u njihove domove i srca.

I ove godine akcija je održana na ulicama Mostara, a realizovali su je učenici i profesori Karađoz-begove medrese. Oni su darovali svoje sugrađane poslasticama i hadisima našeg plemenitog uzora – Muhammeda, a.s.

Tokom dana učenici i profesori Karađoz-begove medrese podjelu hadisā i poslastica vršili su u kampusu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Sjevernom logoru. 

Ovim gestom, darivanjem poslastica i hadisa sa motivirajućim sadržajima, sugrađani su bili itekako oduševljeni, te su rado sa mladima Karađoz-begove medrese razmijenili i određena promišljanja o vjeri, Poslaniku i sl. 

Svi oni su bili itekako obradovani i zahvalni na gesti kojom su ih iznenadili mladi Mostara, te nisu krili osmijehe, suze radosnice, ali ni štedjeli na hair-dovama koje su im uputili.