Danas je, 5. augusta 2023. godine, u Travniku održano druženje diplomanata i diplomantica 357. generacije Karađoz-begove medrese. Generacija je to koje je svoje školovanje u Medresi započela 1998. godine, a završila 2002. godine. Od tada svake godine prva subota u augustu je rezervisana za ponovno okupljanje i evociranje uspomena. 

Domaćini su svake godine naši diplomanti u svojim gradovima. Ove godine druženje je održano u Travniku, a domaćin je bio Mersudin-efendija Zolota s porodicom. Zajedno s diplomantima je bio i razrednik profesor Smajo-efendija Čolaković. Druženje je organizovano na imanju Elči Ibrahim-pašine medrese u Golešu. Diplomanti su posjetili i planinu Vlašić. 

Zajedno su klanjali podne i ikindija-namaz. Ikindija-namaz je predvodio prof. Čolaković, nakon čega je proučena Fatiha pred duše svih profesora i diplomanata koji nisu među živima. 

Današnjem skupu s porodicama prisustvovali su: profesor Smajo-efendija Čolaković (razrednik), Maksumić Dino (Mostar), Đonlagić Samir (Livno), Jusufspahić Adnan (Bugojno), Čorbo Elvedin (Konjic), Ahmetović Nihad (Prozor), Hadžić Nijaz (Duvno), Kurtović Ibrica (Čapljina), Pajević-Kadić Vahida (Konjic), Šošić Hasib (Kladanj).