Na kraju svog četverogodišnjeg medresanskog školovanja,  dvoje naših maturanata, a danas već diplomanata, odlučili su svojoj školi kao neku vrstu vakufa ostaviti određene poklone.

Naime, Belkis Čevra je Medresi poklonila levhu koju je sama izradila, a s ciljem da ostane kao podsjećanje na činjenicu da se upravo u Medresi rodila ljubav prema islamskoj kaligrafiji. Poklon su, u ime škole, preuzeli profesorica Harisa Ćukle, njena razrednica i mr. Suad Mujakić, pomoćnik direktora za internat. 

Naša Belkis svoje radove izrađuje sa puno ljubavi; najprije ih je ispisivala na papiru, da bi to danas nastavila raditi na platnu. Oni su većinom rađeni tehnikom izlijevanja akrilnih boja, a svi zainteresovani mogu ih pronaći na Facebook i Instagram profilu: Blistava zvijezda. 

Drugi poklon dobili smo od našeg Muhameda Durakovića, koji je, zajedno sa svojom majkom Elvedinom Cokoja-Hebib, Medresi poklonio prelijepu sliku Karađoz-begove džamije i prve zgrade naše škole koju je dao izgraditi najveći vakif Hercegovine – Karađoz-beg. Elvedina je, također, naša diplomantica koja je u svim proteklim godinama podržavala rad Medrese, a danas je sretna što je i njen sin Muhamed uspješno završio baš ovu školu. Bavi se slikanjem i kaligrafijom.
 
Ovaj poklon je, u ime škole, preuzeo mr. Suad Mujakić, pomoćnik direktora za internat.
Ovi vrijedni i dragi pokloni dobijeni od naših maturanata/diplomanata krasit će, s radošću, prostorije Karađoz-begove medrese. 

Zahvaljujemo Belkis i Muhamedu na vrijednim poklonima, te im želimo svaki hajr u daljem školovanju i životu!