Karađoz-begova medresa, povodom nastupanja Kurban-bajrama 1444. hidžretske godine, upućuje čestitku svojim učenicima, diplomantima, uposlenima, vakifima, prijateljima, stipenditorima, uplatiocima kurbana, muslimanima u Domovini i svijetu, te porodicama svih njih.

U ime kolektiva Karađoz-begove medrese čestitku iskazuje direktor, profesor hafiz Aid Tulek.

“Nalazimo se u mjesecu zu-l-hidždžetu, mjesecu hadždža i kurbana. Hadždž je peta islamska dužnost, vrhunac pokornosti Allahu, dž.š. Kurban je žrtvovanje u ime Allaha, dž.š., kao znak zahvalnosti na svim blagodatima, kao približavanje Uzvišenom i iskazivanje svoje pokornosti i bogobojaznosti. Nagrada za kurban je velika, to je potvrda bogobojaznosti i predanosti.

Shodno ovim porukama, koje karakterišu dane hadždža i dane kurbana, želim uputiti bajramsku čestitku u ime kolektiva najstarije odgojno-obrazovne institucije u Hercegovini svim našim učenicima, diplomantima, uposlenima, vakifima, prijateljima naše škole, stipenditorima naših učenika, uplatiocima kurbana, muslimanima u Domovini i svijetu, te porodicama svih njih, uz želju da dane Kurban-bajrama provedu u radosti sa svojim porodicama i dobrom zdravlju.

Hvala svima vama koji na bilo koji način podržavate rad najstarije odgojno-obrazovne institucije u Hercegovini.

Neka Uzvišeni u danima Kurban-bajrama primi naše ibadete i žrtvovanje kurbanā, te nas osnaži na putu koji vodi do Njegove milosti i najljepše nagrade na budućem svijetu. 

Bajram šerif mubarek olsun Vama i Vašim porodicama” – stoji u bajramskoj poruci direktora Karađoz-begove medrese.