U četvrtak je, 6. aprila 2023. godine, Karađoz-begova medresa priredila iftar za vjeroučitelje sa područja Grada Mostara. Zajednički iftar je održan u prelijepom ambijentu Kalima Resorta u Podveležju, a prethodio mu je sastanak menadžmenta Karađoz-begove medrese i vjeroučitelja. 

Selame i riječi dobrodošlice najprije je prisutnim vjeroučiteljima izrazio mr. Suad Mujakić, pomoćnik direktora za internat. 
„Drago mi je da se i ove godine družimo na ovakav način i da nastavljamo ovu našu malu, ali značajnu, tradiciju ramazanskih susreta“ – rekao je magistar Mujakić. 

Tokom radnog sastanka, a na kojem se govorilo o prezentaciji Medrese u javnosti, te upisu nove generacije učenika, vjeroučiteljima su se obratili: profesor hafiz Aid Tulek,  direktor Medrese, Almir Potur, sekretar Medrese i profesor Meadin Mrndžić. 

Profesor Mrndžić je govorio o aktivnostima Medrese koje su usmjerene na učenike 9. razreda osnovnih škola, mogućnostima školovanja u Medresi, te maifestaciji „Vikend u Medresi“. 

Direktor Tulek se osvrnuo na izazove koje Medresa ima pred sobom, ali i na projekte koje planira realizovati u narednom periodu, a kakav je izgradnja sportske sale, te otvaranje dodatnih mogućnosti učenicima Medrese za kvalitetnije obrazovanje i odgoj u najstarijoj odgojno-obrazovnoj instituciji.

Sekretar Almir Potur je zahvalio vjeroučiteljima na dosadašnjoj saradnji koja traje godinama, a čiji plod su, između ostalog, kvalitetni učenici koje daruju Karađoz-begovoj medresi.