U četvrtak su, 30. marta 2023. godine, profesori Karađoz-begove medrese posjetili Medžlis Islamske zajednice Prozor. Posjeta je realizovana u okviru ramazanskih aktivnosti i redovnih posjeta svim medžlisima Muftijstva mostarskog.

Nakon klanjanja akšam-namaza, te zajedničkog iftara, na kojem su se susreli sa Safet-efendijom Pozderom, glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Prozor, imamima, članovima Izvršnog odbora Medžlisa, profesori Karađoz-begove medrese su teravih-namaz klanjali u nekoliko džemata, te održali predavanja. 

Tako je profesor Smajo Čolaković posjetio džemat Varvara, profesor Nazif Garib džemat Duge, profesor Muhamed Purišević džemat Mahalske džamije, dok je profesor Meadin Mrndžić posjetio džemat Lizoperci. On je, uz dugogodišnjeg imama džemata Lizoperci i vakifa naše škole, Amir-efendiju Drežnjaka, uručio prigodan poklon bračnom paru Bajramović, a koji obilježava 50 godina braka. 

Ovakav vid posjeta dio je dugogodišnje saradnje Medžlisa Islamske zajednice Prozor i Karađoz-begove medrese, što je, tokom svog obraćanja nakon iftara, istakao i Safet-efendija Pozder. On je podsjetio da su Medžlis Prozor i Medresa u proteklim godinama realizovali dosta lijepih posjeta i projekata, te da će se takva saradnja nastavit i dalje.

U ime kolektiva Karađoz-begove medrese domaćinima se zahvalio profesor Smajo Čolaković, kazavši kako su još od prvog dana reaktiviranja rada Medrese, 1995. godine, vrata Medžlisa Prozor uvijek bila otvorena za sve hairli i lijepe projekte.