U ponedjeljak je, 13. februara 2023. godine, u Karađoz-begovoj medresi upriličen prijem za gospodina Junuza Maksumića, direktora firme Maksumić Comerc d.o.o. i Refik-efendiju Delića, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Konjic. 

Prijem su upriličili mr. Salem-efendija Dedović, muftija mostarski i predsjednik Školskog odbora, te profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese.
Prijemu je prisustvovao i mr. Suad Mujakić, pomoćnik direktora Medrese za internat. 

Gospodinu Maksumiću uručena je zahvalnica za dugogodišnji doprinos radu Karađoz-begove medrese, dok je zahvalnica efendiji Deliću uručena za podršku u radu Medrese, a koja se ogleda kroz projekte upisa učenika u Medresu, realizaciju akcije kurbana, prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode i sl. 

Gosti su iskazali spremnost da i dalje ulažu napor na putu općeg dobra, svesrdno pomažući rad i projekte Karađoz-begove medrese u Mostaru. 

Muftija Dedović je posebno akcentirao važnost podrške koja se ogleda u realizaciji akcije kurbana, te značaju rada Medžlisa Islamske zajednice Konjic i za Medresu i Muftijstvo mostarsko, a kao jednog od baznih medžlisa navedenog muftijstva.