U Karađoz-begovoj medresi je, pored programa koji su priređeni tačno na 1. februar, i u utorak, 7. februara 2023. godine, održan program u povodu Svjetskog dana hidžaba. 
Program su pripremile maturantice 378. generacije, predvođene razrednom odgajateljicom profesoricom Aišom Čolaković. 

Kazivanje o hidžabu otpočele su učenjem Časnog Kur'ana, da bi ga nastavile ilahijama i kasidama, te darivanjem djevojaka koje su u proteklom periodu svoju glavu okrunile hidžabom. 
Kroz sve te segmente programa istaknut je značaj hidžaba i žene muslimanke u današnjem vremenu, što je predočeno i kroz modnu reviju koju su maturantice priredile za svoje profesorice, odgajateljice i medresanske prijateljice. 

Program je, svojim nadahnutim obraćanjem, upotpunila i Amina Mujela-Botić, diplomantica Karađoz-begove medrese, koja se putem linka uživo javila i govorila o važnosti hidžaba. Amina je kroz različite projekte i nakon završene Medrese i dalje ostala uz svoju Medresu, te se rado odazvala jednom ovakvom pozivu, kazavši: „Mora se naći vremena za moju Medresu. To je kao da moraš naći vrijeme za svoju porodicu, a Medresa to nama svima i jeste.“ 

Uz menadžment Karađoz-begove medrese, koji je dao materijalnu podršku ovom programu, naše maturantice zahvaljuju i Slastičarni Meet & Eat, kao i Mancy Hijabu, koji su ih počastili određenim poslasticama i poklonima.