U srijedu su, 25. januara 2023. godine, Karađoz-begovu medresu posjetili predstavnici Narodne biblioteke Mostar. Posjeta je upriličena s ciljem buđenja čitalačke svijeti kod učenika, a na tom polju predstavnici Narodne biblioteke Mostar itekako se trude, obilazeći sve škole na području grada i kantona, pri tom pozivajući učenike na druženje s knjigom.

Tim povodom Karađoz-begovu medresu su posjetili diplomirani bibliotekar Omer Mičijević, direktor Narodne biblioteke Mostar i bosanskohercegovački književnik Asmir Kujović, predsjednik PEN centra. Književnik Kujović je sa učenicima razgovarao o samom procesu čitanja, pisanja i nastanka jednog književnog djela. Učenike naše škole, a koji su prisustvovali radionici, počastio je i čitanjem svoje poezije.

Na kraju posjete Karađoz-begovoj medresi, naši gosti su dodijelili 20 godišnjih članarina za učenike 1. razreda, a u okviru kampanje “Mostar ponovo čita”. Podršku u toj kampanji Narodnoj biblioteci Mostar pruža i Medžlis Islamske zajednice Mostar.

Ovakvi projekti dio su saradnje Karađoz-begove medrese i Narodne biblioteke Mostar, tačnije Literarne sekcije i Kluba čitalaca, a kojim rukovodi mr. Lejla Mušić.

Zahvaljujemo predstavnicima Narodne biblioteke Mostar na posjeti, realizovanoj radionici i darovanim članarinama našim učenicima!