Jedna lijepa sportska priča odvija se i ove školske godine u Karađoz-begovoj medresi. Riječ je o Medresanskoj ligi „Karađoz-beg“ koja je otvorena početkom mjeseca novembra i trajat će do kraja nastavne godine.

Kraj decembra znači i završetak polusezone Medresanske lige „Karađoz-beg“, a koja ove godine okuplja oko 50 učenika i diplomanata naše škole. Ovo je osma sezona, a kojom, i ove godine, uspješno rukovodi mr. Ernad Čajdin, profesor Tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Karađoz-begovoj medresi. Uz magistra Čajdina veliku podršku i pomoć u realizaciji Medresanske lige „Karađoz-beg“ pruža i mr. Ramo Ibrahimović, odgajatelj u Karađoz-begovoj medresi. 

„Ovaj projekat je prilika da se naši učenici i diplomanti druže, takmiče u jednom zdravom ozračju, a uz to da razvijaju motoričke i funkcionalne sposobnosti, kao i sportski duh. Vlada veliko interesovanje naših učenika za jednom ovakvom aktivnosti i zato se trudimo iz sedmice u sedmicu Ligu unaprijediti i dati joj neku dodatnu notu“ – rekao je magistar Ernad Čajdin. 

Ove godine Ligu čini sedam ekipa, a koje se, iz kola u kolo, bore za što bolji plasman i rezultate. Sve utakmice odigravaju se svakog ponedjeljka od 14 sati u sportskoj sali Univerzitetsko sportsko-rekreacionog centra „Midhad Hujdur Hujka“.

Liga je izazvala veliku pažnju među učenicima i učenicama naše škole, ali i među diplomantima i prijateljima Medrese, koji ekipe bodre sa tribina i imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade. No, pored nagrada za publiku svakog ponedjeljka, menadžment Karađoz-begove medrese je obezbijedio i vrijedne nagrade za najbolje ekipe na kraju sezone Medresanske lige „Karađoz-beg“, kao i za najbolje igrače, golmane i sl. 

Tako će ekipa koja osvoji prvo mjesto dobiti 400 KM, prelazni pehar i medalje, ekipa koja osvoji drugo mjesto dobit će 250 KM, prelazni pehar i medalje, dok će trećeplasirana ekipa dobit nagradu od 150 KM, prelazni pehar i medalje. 

Novčane nagrade dobit će i najbolji igrač, najbolji golman i najbolji strijelac Lige, te će biti uručena i nagrada jednoj od ekipa za fair-play. 

Sve te nagrade bit će uručene na kraju osme sezone Medresanske lige „Karađoz-beg“, kada će biti priređen veliki sportski događaj u prostorijama Karađoz-begove medrese.