Hor Karađoz-begove medrese je u proteklim danima zabilježio još dva nastupa.
Najprije je u utorak, 8. novembra 2022. godine, Hor Karađoz-begove medrese nastupio na manifestaciji „Dan sjećanja na šehide Vrapčića“. Program sjećanja održan je u sali Osnovne škole „Vrapčići“, a prisustvovao mu je veliki broj posjetilaca svih generacija i uzrasta.

Svoje poruke iskazali su Suljo efendija Cikotić, imam, hatib i muallim džemata Vrapčići, te Seid efendija Smajkić, muftija u penziji. Hor Karađoz-begove medrese predstavio se ilahijama „Allah, Allah, Bosna gori“ i „Bosna“, dok je u programu nastupio i Hor Osnovne škole „Vrapčići“, te Hor imama Medžlisa Islamske zajednice Mostar. 

U petak je, 11. novembra 2022. godine, održana manifestacija „Operacija Jesen '94“, a kojom je obilježena 28. godišnjica od vojne akcije Armije Republike Bosne i Hercegovine koja je izvedena na platou iznad Blagaja, tačnije na Velinoj gomili.  Na tom mjestu kao spomen poginulima podignuto je turbe za 82 borca Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji su svoje živote darovali za domovinu. 

Manifestaciju su i ove godine organizovali: Savez ratnih vojnih invalida, Jedinstvena organizacija boraca Hercegovačko-neretvanskog kantona „Unija veterana“, Udruženje građana Dobitnika najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ Hercegovačko-neretvanskog kantona i Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Mnogobrojnim prisutnim obratili su se: Semir Hajdarović Tito, u ime domaćina, Hamdija Abdić, ratni komandant 502. viteške brigade, Mirza Terzo, pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, te mr. Dino efendija Maksumić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar. 

Interpretacijama ilahija i kasida posvećenih šehidima, Bosni i Hercegovini, te recitalima o Domovini, program je upotpunio Hor Karađoz-begove medrese i profesor Meadin Mrndžić. 

Nastupima naših učenika i profesora na ovakvim manifestacijama, kroz koje se čuva sjećanje na podvige naše Armije, ali i uči i pamti ono što nam se dešavalo u neposrednoj prošlosti, Karađoz-begova medresa je opredjeljena da svoje učenike odgaja i obrazuje u duhu vrijednosti svog naroda. 

Foto: Ahmed Šošić