U organizaciji Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese je u srijedu, 9. novembra 2022. godine, održan Humanitarni bazar u prostorijama naše škole. Ovo je bio 6. po redu Humanitarni bazar, a sadržavao je hranu i domaće napitke. Slana i slatka jela, domaće sokove i razna slatka spravljena od voća bili su dio ponude Volonterske sekcije, koja je i ove školske godine vrijedno pripremila ovaj humanitarni sadržaj za sve učenike, profesore, uposlene u Karađoz-begovoj medresi, ali i sve druge posjetioce. 

“Volonterska sekcija djeluje u našoj školi već osmu godinu, a u sekciju su učlanjeni učenici svih razreda naše škole, njih oko 50. Osnovna misija sekcije je da se učenici upoznaju sa volonterskim radom kroz radionice, druženja i humanitarne akcije. Organizovali smo mnogobrojne akcije u prethodnom periodu i godinama, a posebno smo ponosni na realizaciju ovogodišnjeg Humanitarnog bazara” – poručila je mr. Ilhama Puce-Hondo, rukovodilac Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese.

Ovog puta sredstva su prikupljana za oboljelu Sedinu Muhibić, koja se već duže vrijeme bori sa srčanim problemima. 
Profesorica Puce-Hondo zadovoljna je realizacijom samog bazara, te je istakla zahvalnost svima onima koji su izdvojili svoja materijalna sredstva i podržali ideju Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese.
Na Humanitarnom bazaru je prikupljeno oko 770 KM, te će novac biti uplaćen za liječenje Sedine Muhibić.

Svoje proizvode na Humanitarnom bazaru imala je Ekološka sekcija, čiji su članovi, predvođeni mr. Eminom Vujinović-Mehremić, pripremili razne domaće proizvode. 

Pored lične kupovine slanih i slatkih jela, dodatna novčana sredstva za liječenje Sedine Muhibić uplatili su Volonterskoj sekciji učenici 1. C razreda Karađoz-begove medrese.