Učenici Karađoz-begove medrese su tokom ovog vikenda (5-6.11.2022. godine) nastupili na određenim sportskim takmičenjima, te ostvarili odlične rezultate. 

U Mostaru je u subotu, 5. novembra 2022. godine, održan drugi po redu međunarodni turnir „BJJ Old Brige Open 2022.“ Na turniru je učestvovalo preko 200 takmičara iz različitih zemalja, a svoje predstavnike imale su: Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Srbija i Slovenija. 

Takmičenje je organizovalo Sportsko društvo „Reflex“, a u partnerstvu sa „Bosanae Team United“ klubom iz Sarajeva. Podršku ovom takmičenju dali su Sportski savez Grada Mostara, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona i BH Telecom. 
Takmičenje je organizovano po službenim IBJJ pravilima, od kategorije za djecu, pa sve do otvorene kategorije, gdje nema težinske osnove.

Među takmičarima našao se i Isam Puce, član Sportskog kluba „Reflex“ i učenik 3. razreda Karađoz-begove medrese. Naš Isam je na ovom takmičenju, a u kategoriji Juvenile Boys Gi/White/Juvenile 2 – 69 kg (Light), osvojio zlatnu medalju. 

A, u Crnoj Gori je, također, tokom ovog vikenda održano Balkansko prvenstvo u karateu. Na ovom takmičenju nastupilo je oko 950 takmičara, a najbolji od njih idu na Evropsko prvenstvo. Pored predstavnika Bosne i Hercegovine, na takmičenju su učestvovali i predstavnici: Albanije, Hrvatske, Grčke, Kosova, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Slovenije. 
Balkansko prvenstvo u karateu je, zapravo, kvalifikaciono za Evropsko prvenstvo, a koje će se održat u februaru naredne godine. 

Karate klub „Igman“ iz Konjica i Bosnu i Hercegovinu predstavljao je, pored ostalih takmičara, Imran Bilanović, dugogodišnji član navedenog kluba i učenik 1. razreda Karađoz-begove medrese. 
Imran je među 30 najboljih karatista u teškoj kategoriji kadetske selekcije osvojio titulu šampiona Balkana u karateu. 

On je, shodno riječima njegovog trenera i oca, Aladina Bilanovića, osvojio 4 meča protiv izuzetno dobrih takmičara, te se okitio ovim velikim uspjehom i titulom!

Čestitamo Isamu i Imranu na ovim zlatnim uspjesima, kao i Sportskom klubu „Reflex“ i Karate klubu „Igman“ Konjic.