U srijedu je, 19. oktobra 2022. godine, menadžment Karađoz-begove medrese organizovao edukativnu ekskurziju za učenike prvog razreda. Edukativnu ekskurziju realizovali su razrednici i razredni odgajatelji nove generacije softa: Šefko Tinjak, Lejla Mušić, Meadin Mrndžić i Saudina Šehić-Tulek. 

Nova generacija softa Karađoz-begove medrese okuplja učenike iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, te Austrije i Holandije, pa je edukativna ekskurzija bila prilika da se učenici i učenice pobliže upoznaju sa gradovima i znamenitostima Hercegovine. 

Tokom edukativne ekskurzije, učenici i učenici imali su priliku posjetiti Počitelj, Stolac i Blagaj. Domaćin u Počitelju bio im je Adem efendija Šuta, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Čapljina i diplomant Medrese, a u Stocu u ulozi domaćina bio je Mersed efendija Šabanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Stolac i diplomant Medrese. 
Oni su učenike i učenice upoznali sa historijatom gradova koje su posjetili, te njihovim znamenitostima.

Ovakav vid aktivnosti već dugo godina u svom radu njeguje Karađoz-begova medresa, te svoje učenike upoznaje sa vrijednostima svog naroda, kulturom, historijom, tradicijom i znamenitostima zemlje kojoj pripadaju. 

Foto: Ahmed Šošić