U divanhani Karađoz-begove medrese je u utorak, 18. oktobra 2022. godine, upriličen prijem za sportsku ekipe naše škole, a zbog uspjehâ postignutih na Sportskim susretima učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Prijem je priredio profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. Prijemu je prisustvovao i magistar Suad Mujakić, pomoćnik direktora za internat, te magistar Ernad Čajdin, profesor koji je i pripremao učenike za Sportske susrete, kao i odgajatelj  Ramo Ibrahimović i profesor Meadin Mrndžić. 

Na samom početku, direktor Medrese je uputio čestitke učenicima zbog osvojenog 2. mjesta u ukupnom poretku Sportskih susreta, te za osvojene zlatne i bronzane medalje. 

„Dragi učenici i sportisti, jako je lijepo da vas ovako vidim ovdje. Ja želim da vam čestitam u ime škole i u svoje lično ime na ostvarenim rezultatima. Čestitam svima vama, posebno profesoru Ernadu, a koji je uložio najviše truda, vremena, znanja i energije da napravi jednu dobru ekipu i rezultate koje smo postigli“ – poručio je direktor Karađoz-begove medrese. 

Svoju poruku uputio je i pomoćnik direktora za internat. 
„Hvala svima vama na zalaganju koje ste iskazali za Sportske susrete. Ponosan sam. Ovo je najbolji rezultat koji je naša škola ostvarila na ovakvim takmičenjima i to mi je posebno drago. Ono što mi je posebno drago jeste da ste tokom Sportskih susreta odisali lijepim ponašanjem i svim onim vrijednostima kojima vas učimo. Ovo jeste uspjeh Medrese, vaš uspjeh i mi mu se istinski radujemo, a u budućnosti ćemo se još više radovat nekim novim vašim uspjesima, kojih će, ako Bog da, biti i izvan Medrese“ – rekao je magistar Mujakić. 

U svom obraćanju, magistar Ernad Čajdin, koji je vrijedno, sa odgajateljom Ramom Ibrahimovićem, radio na pripremi učenika za Sportske susrete, zahvalio je menadžmentu Medrese na svesrdnoj podršci oko priprema za ovo značajno takmičenje i prijem koji je priređen. 

„Mi smo, hvala Bogu dragom, osvojili drugo mjesto. Kada uzmemo u obzir sve uslove u kojima radimo i broj učenika – momaka u drugim medresama, ovo je itekako vrijedan uspjeh i rezultat. Zahvaljujem menadžmentu naše škole na ovom prijemu. Mi ćemo se trudit da vas obradujemo uspjesima sa sportskih terena i u narednim godinama, ako Bog da“ – kazao je magistar Čajdin. 
Riječi zahvalnosti i čestitke učenicima iskazali su i odgajatelj Ramo Ibrahimović, profesor Meadin Mrndžić, koji su prisustvovali i bodrili učenike na Sportskim susretima, dok su svoje impresije sa prisutnima podijelili i kapiteni: Bakir Rahimić, Danis Kurtović i Faris Ćohković.

Naši sportski momci su na Sportskim susretima u Tuzli ostvarili sljedeće rezultate:

Atletika
1. mjesto Kerim Tiro - skok u dalj
1. mjesto Ahmed Delić - kugla
3. mjesto Ahmed Delić - utrka na 100 m
3. mjesto Hamza Pindžo - utrka na 200 m
4. mjesto Aimar Balić - utrka na 800 m
5. mjesto Hamza Fijuljanin, Hamza Pindžo, Ahmed Delić i Aimar Balić - štafeta 4x100 m

U košarci su naši učenici osvojili 3. mjesto, dok su u futsalu zauzeli 4. mjesto. U ukupnom poretku Sportskih susreta naši učenici su osvojili 2. mjesto. 

Ovogodišnji predstavnici Karađoz-begove medrese na Sportskim susretima bili su: Bakir Rahimić, Hamza Fijuljanin, Adnan Karić, Ahmed Mešanović, Ahmed Delić, Aimar Balić, Almin Durmić, Danis Kurtović, Ubejd Delić, Emin Šehić, Emir Drežnjak, Faris Ćohković, Hamza Pindžo, Harun Omerika, Ibrahim Ibrić, Kerim Tiro, Mirza Garib, Muhamed Crnomerović, Vedad Kadić i Ahsen Čavak.