Hor Karađoz-begove medrese je u sklopu rebiu-l-evvelskih nastupa zabilježio nastup i u džematu Vrapčići, Medžlisa Islamske zajednice Mostar. Naime, u utorak je, 18. oktobra 2022. godine, hor naše škole nastupio u Bijeloj džamiji u Vrapčićima, gdje je prisutne džematlije spletom mevludskih spjevova, ilahija i kasida, tekbira i salavata podsjetio na ličnost i misiju Muhammeda, a.s.
 
Riječi dobrodošlice na samom početku programa iskazao je Suljo efendija Cikotić, imam, hatib i muallim džemata Vrapčići.

„Što više trebamo salavat na Poslanika, a.s., donositi. U tome nam je bereket, u tome nam je sreća, u tome nam je spas i rasterećenje od problema i tegoba. Bereket dolazi sa Poslanikom, a.s., koji brine za svoj ummet, kojem je teško što ćemo muka dopadati i koji je blag i samilostan. Poslanik, a.s., je posebno brinuo o svom ummetu, o nama, draga braćo i sestre“ – rekao je efendija Cikotić.

Velikom broju džematlija obratio se i magistar Dino efendija Maksumić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar. 

„Imamo dini-islam u našim srcima, imamo toliko blagodati o kojima trebamo razmišljati. Jesmo li razmišljali o blagodatima koje su nam darovane? Imamo srce kao blagodat. To je blagodat od dragog Boga. On je naredio našem srcu da kuca. To su blagodati neizmjerne koje ne možemo pobrojati. To je jedan od sunneta našeg Poslanika, a.s., da budemo zahvalni na blagodatima. On nas podučava da se sjećamo tih blagodati i da na njima budemo zahvalni prije nego prođu te blagodati“ – poručio je magistar Maksumić. 

Program je završen dovom, a nakon programa džemat Vrapčići i Info-servis za mlade koji djeluje na tom području organizovali su omladinsko druženje u svojim prostorijama. Zahvaljujemo našim domaćinima na gostoprimstvu koje su nam ukazali!

Foto: Mirza Garib