Akcija podjele hadisa i poslastica pod nazivom „Volimo te, Miljeniče“ održana je u ponedjeljak, 10. oktobra 2022. godine, po jedanaesti put u Mostaru. Akciju je prije jedanaest godina pokrenula Karađoz-begova medresa, te njome darovala veliki broj građana i građanki Mostara, unijevši radost na njihova lica, ali i poruke iz hadisā Muhammeda, a.s., u njihove domove i srca.

I ove godine akcija je održana na ulicama Mostara, a realizovali su je učenici i profesori Karađoz-begove medrese, te članovi Info-servisa za mlade Medžlisa Islamske zajednice Mostar.  Oni su darovali svoje sugrađane poslasticama i hadisima našeg plemenitog uzora – Muhammeda, a.s., a koje su pripremile vrijedne ruke članica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Ovogodišnja akcija održana je u okviru manifestacije “Uzor si mi, Poslaniče”, a koja nudi različite rebiu-l-evvelske sadržaje građanima i građankama Mostara. 

Tokom dana predstavnici Karađoz-begove medrese i Info-servisa za mlade podjelu hadisā i poslastica vršili su u kampusu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Sjevernom logoru, na Musalli i u Fejićevoj ulici. 

Ovim gestom, darivanjem poslastica i hadisa sa motivirajućim sadržajima, sugrađani su bili itekako oduševljeni, te su rado sa mladima Karađoz-begove medrese i Info-servisa za mlade razmijenili i određena promišljanja o vjeri, Poslaniku i sl. 

Svi oni su bili itekako obradovani i zahvalni na gesti kojom su ih iznenadili mladi Mostara, te nisu krili osmijehe, suze radosnice, ali ni štedjeli na hair-dovama koje su im uputili.