U novu generaciju učenika Karađoz-begove medrese, a koja je svoje medresansko školovanje započela 1. septembra 2022. godine, došli su i Imran Bilanović i Kenan Kladušak. 
Oni su se i prije upisa u Karađoz-begovu medresu bavili sportom i osvajali zlatne medalje, a nizati takve uspjehe nastavili su i na početku medresanskog školovanja. 

U Čitluku je 25. septembra 2022. godine održano Prvenstvo regije Hercegovina, a na tom takmičenju učestvovao je Imran Bilanović koji se okitio zlatnim medaljama. Naime, Imran je osvojio dvije zlatne medalje u kadetskoj konkurenciji – teška kategorija i u borbi juniora – 76 kg. 

Inače, Imran je reprezentativac Bosne i Hercegovine u karateu, a do sada se okitio titulom prvaka Bosne i Hercegovine u borbama u dječijoj konkurenciji, 3. mjestom na Balkanskom prvenstvu, te sa preko stotinu medalja sa raznih takmičenja održanih u Bosni i Hercegovini i izvan naše domovine. 

A, na Otvorenom prvenstvu Srbije – Bushido Open nastupio je naš učenik Kenan Kladušak. Takmičenje je održano u Beogradu, a Kenan je nastupio kao jedan od trinaest takmičara Karate kluba „Semih“ Mostar. Takmičari navedenog kluba vratili su se sa tog takmičenja osvojivši dvadeset i dvije medalje. Najboljim takmičarem na tom prvenstvu proglašen je upravo Kenan Kladušak. 

Inače, Kenan je u mjesecu junu tekuće godine, nastupivši na Svjetskom prvenstvu u karateu, a koje je održano u Beogradu, osvojio zlatnu medalju i ponio titulu svjetskog prvaka. 

Čestitamo našim učenicima na osvojenim medaljama, kao i njihovim trenerima, te im želimo još mnogo zlatnih medalja i najboljih rezultata u budućnosti!