U jutarnjim satima 1. septembra 2022. godine otpočeo je prvi nastavni dan u učionici, a u novoj 2022/2023. školskoj godini. Najprije su održani časovi razredne zajednice, a potom i ostali časovi predviđeni rasporedom časova. Svoje školovanje otpočela je i nova generacija softa, učenici i učenice prvog razreda. Karađoz-begovu medresu i ove školske godine pohađaju učenici i učenice iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i drugih država. 

Održani su i roditeljski sastanci za sve razrede i sva odjeljenja, a prije početka roditeljskih sastanaka učenicima i roditeljima prvih razreda obratio se prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. Direktor je izrazio dobrodošlicu učenicima u Karađoz-begovu medresu i poželio hairli i uspješno školovanje novoj generaciji softa, ali i predstavio najodgovornije osobe za njihovo školovanje: 
“Dragi učenici i roditelji, dobrodošlicu vam želim u Karađoz-begovu medresu. Iskoristit ću priliku da vam predstavim najodgovornije osobe za učenike prvih razreda, a to su: profesor Šefko Tinjak, razrednik 1. A odjeljenja, profesorica Lejla Mušić, razrednica 1. B odjeljenja, profesor Meadin Mrndžić, razrednik 1. C odjeljenja, a koji je ujedno i razredni odgajatelj za sva odjeljenja prvih razreda i profesorica Saudina Šehić-Tulek, koja je razredna odgajateljica za sve djevojke prvih razreda.”

Govoreći o izazovima u društvu, ali i odgovornosti u odgajanju i obrazovanju nove generacije učenika, profesor Tulek je naglasio kako je to izazovno breme i za roditelje, ali i sve uposlene u Karađoz-begovoj medresi. 

“Uzvišeni Allah nam u Kur’anu govori da smo dužni čuvati sebe i svoje porodice. Vi roditelji, majke i očevi, ako Bog da, upisom vaši sinova i kćeri u Karađoz-begovu medresu, uz Allahovu pomoć, uz pomoć svih uposlenih u Medresi, nadamo se da ćete ovaj Božiji imperativ lakše savladati i da ćete svoju roditeljsku zadaću lakše ispuniti. Ovo govorim jer je u ovom našem vremenu posebno kriza odgoja. Uz sve škole, i osnovne i srednje u našoj domovini, jedino su medrese ostale škole i odgojnog i obrazovnog karaktera. To su mjesta gdje se djeca odgajaju, i kroz sve predmete i kroz cjelokupni boravak naših učenika u prostorima medresa. Zato želim da vi kao roditelji shvatite da je Medresa jedna posebna škola, da Medresa ima svoja pravila koja se trebaju poštovati i da ćete jedino u Medresi dobit za svoju djecu i odgojnu i obrazovnu komponentu” – poručio je direktor Karađoz-begove medrese. 

Karađoz-begova medresa će se potrudit da i u ovoj školskoj godini učenicima ponudi što bolji odgoj i što kvalitetnije obrazovanje, kako bi ih osposobila za školovanje na bilo kojem fakultetu u domovini ili inostranstvu, ali i izgradila u zrele i odgovorne ličnosti. 

Ispred odgojne službe Karađoz-begove medrese roditeljima i učenicima prvog razreda obratio se mr. Suad Mujakić, pomoćnik direktora za internat.

“Iskoristit ću priliku da vam zahvalim što ste u Karađoz-begovoj medresi prepoznali instituciju koja ima vaše povjerenje da učestvuje u najvažnijem dijelu života vaše djece. Nadam se da ćemo na kraju četverogodišnjeg školovanja svi biti sretni i zadovoljni onim što smo uradili u tom vremenskom periodu. Specifičnost svake medrese je svakako internat u kojem većina učenika boravi. Mogu slobodno reći da je Karađoz-begova medresa sigurno, kada su u pitanju uslovi u kojima se realizuje nastavni proces, ali isto tako i odgojni dio, najkvalitetnija škola u Hercegovini. Kada je u pitanju boravak učenika u internatu, mi sa današnjim danom preuzimamo emanet odgajanja i obrazovanja vaše djece. Tu smo da vam pomognemo u onom što treba da uradimo u narednom vremenskom periodu. Kada to govorim, onda sa ponosom mogu reći da u odgojnoj službi Karađoz-begove medrese imamo zaista kvalitetne odgajatelje, a koji mogu odgovoriti na bilo koji izazov sa kojim se učenici budu susretali tokom školovanja. Među našim odgajateljima su profesori psiholozi, pedagozi, teolozi, sportski edukatori i sl. i zasigurno će pomoći da školovanje vaše djece protekne u najboljem redu” – rekao je magistar Mujakić. 

Na odgajanju i obrazovanju učenika i učenica u ovoj školskoj godini, kao razrednici i razredni odgajatelji, bdijet će: 

Razred: I A
Razrednik: Šefko Tinjak, prof. 
Razredni odgajatelji: profesori Meadin Mrndžić i Saudina Šehić-Tulek  

Razred: I B
Razrednica: mr. Lejla Mušić
Razredni odgajatelji: profesori Meadin Mrndžić i Saudina Šehić-Tulek  

Razred: I C
Razrednik: Meadin Mrndžić, prof. 
Razredni odgajatelji: profesori Meadin Mrndžić i Saudina Šehić-Tulek

Razred: II A
Razrednik: kurra-hafiz Armin Abaza, prof.  
Razredni odgajatelji: profesor Nazif Garib i mr. Ilhama Puce-Hondo

Razred: II B 
Razrednica: mr. Merjem Muratović-Šuta
Razredni odgajatelji: profesor Nazif Garib i mr. Ilhama Puce-Hondo 

Razred: II C
Razrednik: profesor Smajo Čolaković
Razredni odgajatelji: profesor Nazif Garib i mr. Ilhama Puce-Hondo 

Razred: III A
Razrednica: Ramiza Bandić-Kafadar 
Razredni odgajatelji: profesori Nazif Garib i Saudina Husić-Ćenan

Razred: III B
Razrednik: mr. Aldin Boškailo
Razredni odgajatelji: profesori Nazif Garib i Saudina Husić-Ćenan 

Razred: III C 
Razrednica: mr. Emina Vujinović-Mehremić 
Razredni odgajatelji: profesori Nazif Garib i Saudina Husić-Ćenan 

Razred: IV A 
Razrednik: mr. Harun Macić 
Razredni odgajatelji: mr. Ernad Čajdin i profesorica Aiša Čolaković 

Razred: IV B
Razrednik: Elmedin Ljevo, prof. 
Razredni odgajatelji: mr. Ernad Čajdin i profesorica Aiša Čolaković 

Razred: IV C
Razrednica: Harisa Ćukle, prof. 
Razredni odgajatelji: mr. Ernad Čajdin i profesorica Aiša Čolaković  

Našim učenicima i učenicama želimo hairli i uspješnu školsku godinu!