U subotu je, 6. augusta 2022. godine,  upriličeno generacijsko okupljanje diplomanata 357. generacije Karađoz-begove medrese, a koja je svoje medresansko obrazovanje stjecala od 1998. do 2002. godine, kao četvrta poslijeratna generacija. 

Iako se ova generacija u zadnjih nekoliko godina porodično okuplja svake godine u različitim gradovima Bosne i Hercegovine, ovaj susret za 20 godina mature ostat će u posebnom sjećanju. 
Prisutni diplomanti najprije su posjetili  zgradu Ćejvan Ćehajinog mekteba u kojem je Medresa do izgradnje nove zgrade djelovala, a u kojoj je ova generacija pohađala nastavu sve 4 godine. Stoga su, zajedno sa mnogobrojnim drugim medresalijama, posebno emotivno vezani za navedenu zgradu.

Razrednik generacije, profesor Smajo Čolaković, izrazio je svoje zadovoljstvo organizacijom i prisustvom druženju, dok je Dino Maksumić, koji je ujedno bio i domaćin susreta, zahvalio svim kolegama i kolegicama na dolasku i lijepom druženju, uz posebnu zahvalnost Upravi Medrese, na čelu sa direktorom hafizom Aidom Tulekom, koji je dao punu podršku tom skupu. 

Od 23. diplomanata, susretu su, uz razrednika prof. Smaju Čolakovića, prisustvovali: Dino Maksumić, Samir Đonlagić, Ibrica Kurtović, Lejla Šljivo-Biševac, Vahida Pajević-Kadić, Adnan Jusufspahić, Mersudin Zolota, Reuf Mezit, Hasib Šošić i Elvedin Čorbo. 
Ostali su zbog radnih obaveza ili boravka van Bosne i Hercegovine bili spriječeni da prisustvuju, ali su lijepim porukama i selamima ipak, na neki način, bili uz svoj razred i priređeni skup.

Inače, ovu generaciju Karađoz-begove medrese 2002. godine završili su: Alkić Mirza, Ahmetović Nihad, Alihodžić Irfan, Bajgorić Lejla, Čajdin Esmir, Čorbo Elvedin, rah. Duvnjak Nedim, Đonlagić Samir, Hadžić Nijaz, Husrep Said, Jusufspahić Adnan, Krdžić Ulfet, Kurtović Ibrica, Maksumić Dino, Mezit Reuf, Ormanović Nihad, Pajević Vahida, Sarač Maid, Šemić Fikret, Šljivo Lejla, Šošić Hasib, Zolota Mersudin i Ždralović Mensur.

Pošto je Medresa kao odgojno-obrazovna institucija, u vrijeme kada je ova generacija istu pohađala, imala između ostalih ciljeva i izražen cilj produciranja imamskog kadra, važno je istaći da od 19 diplomanata (muškaraca) ove malobrojne generacije, njih 13 su trenutno aktivni imami, hatibi i muallimi u svojim džematima širom Bosne i Hercegovine. 

Cjelodnevno druženje diplomanata, njihovih porodica, te graja i igra  djece je nešto što će se dugo pamtiti i nositi kao vrijedna uspomena. Nekolika diplomanta odlučila su sa svojim porodicama prenoćiti u internatu Medrese, vraćajući se u lijepe trenutke internatskog života, sa svim svojim zgodama i nezgodama, prilikama i neprilikama. Sljedeći susret već je zakazan i to za prvu subotu u mjesecu augustu 2023. godine. Bit će održan u Travniku i na Vlašiću.