Krajem protekle sedmice, tačnije u petak, 3. juna 2022. godine, prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese posjetio je Medžlis Islamske zajednice Srebrenica. 
Tom prilikom susreo se sa Damir efendijom Peštalićem, glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, te razgovarao o organizaciji, radu i aktivnostima Medrese i navedenog medžlisa. 

Direktor Karađoz-begove medrese je u toku posjete održao hutbu i predvodio džuma-namaz na Musalli u Memorijalnom centru Potočari. Govorio je o emanetu vjere i domovine, te čuvanju tih vrijednosti na bosanskohercegovačkim prostorima, ali i bilo gdje drugo, a gdje žive naši dobri Bošnjaci. 

Istog dana, Memorijalni centar Potočari posjetili su i učenici 3. razreda Karađoz-begove medrese, koji su predvođeni razrednicima i razrednim odgajateljima: Harunom Macićem, Elmedinom Ljevom, Lejlom Mezit i Aišom Čolaković, obišli kompleks Memorijalnog centra, ali i posjetili Međunarodni forum solidarnosti Emmaus. Kroz samu posjetu, a od strane domaćina, upoznati su sa svim onim što se na prostoru Srebrenice i Potočara dešavalo tog krvavog jula, ali i tokom svih ratnih godina (1992-1995.), tokom kojih je nad Bošnjacima izvršen genocid. 

Učenici 3. razreda su, nakon Srebrenice, posjetili i Tuzlu, te behram-begovu medresu, kao i Sarajevo, te se upoznali sa znamenitostima tih bh. gradova.

Istog vikenda (3-5.6.2022.) edukativnu ekskurziju imali su i učenici 1. i 2. razreda Karađoz-begove medrese. Učenici 1. razreda posjetili su gradove Hercegovine, Počitelj i Stolac, te se upoznali sa njihovim znamenitostima i ljepotama. O njima su im govorili njihovi razrednici i razredni odgajatelji: Armin Abaza, Merjem Muratović-Šuta, Ilhama Puce-Hondo, profesorica Lejla Boškailo, ali i domaćini koji su ih dočekali tokom te posjete. 

Učenici 2. razreda su istog vikenda posjetili Glamoč, Bosanski Petrovac, Bihać, Cazin, Bužim, Kozarac, Banja Luku i Jajce. 

Njih su na tom putovanju pratili njihovi razrednici i razredni odgajatelji: Ramiza Bandić-Kafadar, Emina Vujinović-Mehremić i Nazif Garib, te profesorica Selma Ćorić. 
Tokom putovanja učenici su se upoznali sa ljepotama i bogatstvima Bosne i Hercegovine, ali i znamenitostima koji krase gradove koje su posjetili. 

Ovim putovanjima učenika prvog, drugog i trećeg razreda, Karađoz-begova medresa je, nakon pandemije, nastavila sa realizacijom edukativnih izleta za svoje učenike, kako je to radila i svih proteklih godina.