U Karađoz-begovoj medresi je ove školske godine svoje četverogodišnje obrazovanje završila 377. generacija maturanata i maturantica, njih 54.
U generaciji koja je znanjem i uspjesima sa raznih takmičenja bojila medresanske godine školovanja i u konkurenciji od 12 kandidata prijavljenih na Konkurs za Učenika/icu generacije, najboljima su se pokazali:

UČENICA GENERACIJE: SARA SARAJLIĆ

Kćerka Sadata i Jasmine. Rođena 12. oktobra 2003. godine u Konjicu. Odlična i primjerna učenica četiri godine. Učesnica različitih školskih, gradskih, kantonalnih, međumedresanskih, državnih takmičenja, na kojima je ostvarivala najbolje rezultate. Vrijedna je bila i dala veliki doprinos na polju vannastavnih aktivnosti Karađoz-begove medrese, ali i u projektima od društvenog značaja. Na debatnim takmičenjima osvajala prva mjesta i predstavila Karađoz-begovu medresu u najboljem svjetlu. Predstavljala Medresu kroz aktivnosti Vijeća učenika, Vijeće mladih Grada Mostara, te bila dio učeničke ekipe prezentacije Medrese u javnosti. 

UČENIK GENERACIJE: JUSUF MIČIJEVIĆ

Sin Omera i Alme. Rođen 8. juna 2003. godine u Mostaru. Odličan i primjeran učenik četiri godine. Učesnik različitih školskih, gradskih, kantonalnih, međumedresanskih, državnih takmičenja, na kojima je ostvarivao najbolje rezultate. Vrstan sportista i vrijedan član mnogobrojnih vannastavnih aktivnosti, te projekata za mlade od društvenog značaja. Na sportskim terenima osvajao je zlatne medalje, kako sa sportskom ekipom Karađoz-begove medrese, tako i pojedinačno, dobijajući nagrade za najboljeg golmana i sl. Predstavljao Medresu kroz aktivnosti Vijeća učenika, biran kao jedan od tri srednjoškolca u Vijeće mladih Grada Mostara, kao najmlađi član, te bio dio učeničke ekipe prezentacije Medrese u javnosti. 

PONOS GENERACIJE: ANESA IBIŠEVIĆ

Kćerka Muhameda i Zumre. Rođena 2. novembra 2003. godine u Brčkom. 
Odlična i primjerna učenica četiri godine. Učesnica različitih školskih, gradskih, kantonalnih, međumedresanskih takmičenja, na kojima je ostvarivala ponajbolje rezultate. Vrijedno je davala sebe na polju vannastavnih aktivnosti Karađoz-begove medrese, posebno se ističući kroz Kaligrafsku sekciju, te izložbe koje je naša škola pripremala na tom polju, a čiji je jedan od autora bila Anesa. 
Svoj doprinos dala je i u Likovno-literarnoj sekciji, te mnogim drugim sekcijama, kursevima, projektima i aktivnostima od posebnog značaja za Medresu. 

PONOS GENERACIJE: ZEJD MRŠEVIĆ

Sin Harisa i Džanele. Rođen 17. juna 2003. godine u Sarajevu. Odličan i primjeran učenik četiri godine.
Učesnik različitih školskih, gradskih, kantonalnih, međumedresanskih, državnih i međunarodnih takmičenja, sa kojih je donosio ponajbolje rezultate. Veliki doprinos dao je vannastavnim aktivnostima naše škole, te učešćem u različitim projektima koje je za učenike Medresa realizovala tokom protekle četiri godine. Na sportskim terenima, u powerliftingu i drugim sličnim sportovima, okitio se sa nekoliko zlatnih medalja, te mnogim drugim uspjesima, nastupajući tako na takmičenjima kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Crnoj Gori, Sloveniji i drugim zemljama. 

Čestitamo Sari, Jusufu, Anesi i Zejdu na postignutim uspjesima, te titulama koje su ponijeli na kraju svog medresanskog školovanja!

Njima i svim maturantima i maturanticama 377. generacije želimo hairli i uspješno dalje školovanje!