U prostorijama Karađoz-begove medrese je u subotu, 21. maja 2022. godine, održan sastanak 372. generacije diplomanata, a u povodu 5. godišnjice od završetka medresanskog školovanja.

Generacijski sastanak otpočeo je učenjem Časnog Kur’ana od strane diplomanta Dženisa Volodera, a nakon toga nastavljen je obraćanjem organizatora diplomanta Nedima Honde, koji se zahvalio Medresi na gostoprimstvu, te prisutne upoznao sa protokolom samog sastanka.

Priliku da zvanično poselame jedni druge i kažu gdje su danas i u kakvim životnim stanjima i poslovima, imali su svi prisutni diplomanti i diplomantice 372. generacije. 

Prisutne je poselamio i profesor Nazif Garib, razrednik IV A odjeljenja 372. generacije. Profesor Garib je izrazio zadovoljstvo zbog jednog takvog okupljanja, te uputio nekoliko savjeta svim prisutnima. 

Svoje zadovoljstvo zbog generacijskog okupljanja nije krio ni profesor Harun Macić, razrednik IV B odjeljenja 372. generacije. Prisutne je podstakao na određena zajednička dobra i projekte koje bi kao generacija mogli ostaviti iza sebe. 

Profesorica Ilhama Puce-Hondo, razredna odgajateljica ove generacije diplomantica, istakla je da joj je izuzetno drago što opet sve vidi na okupu, ali i izrazila žaljenje što ostale kolege i kolegice nisu mogle biti prisutne. 

Nakon održane hafiske dove koja je bila zakazana isti dan, generacijskom sastanku pridružio se i profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. 

On je poselamio sve prisutne, te im čestitao na uspješnoj organizaciji jednog takvog sastanka, istakavši da je to jedan od najorganizovanijih skupova do sada jedne od medresanskih generacija diplomanata i diplomantica. 

Foto: Medžida Pehilj