Karađoz-begova medresa, škola odgoja i obrazovanja, a koja iza sebe baštini 465 godina mudrosti i opstojnosti, povodom nastupanja Ramazanskog bajrama 1443. hidžretske godine, upućuje čestitku svojim učenicima, diplomantima, uposlenima, vakifima, prijateljima, stipenditorima učenika, muslimanima u Domovini i svijetu, te porodicama svih njih. 

“Proteklih trideset dana imali smo priliku nadahnuti se sa izvora ramazanskih blagodati i radosti, te napojiti i osnažiti svoju dušu ibadetima i dobročinstvima. Kao kruna ramazanskih blagodati stiže nam Ramazanski bajram, poput najveće radosti i saznanja da smo u danima ramazana Gospodaru odani i pokorni bili” – ističe u bajramskoj čestitki profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese. 

Sa nastupanjem večerašnjeg akšam-namaza ući ćemo u prvi dan Ramazanskog bajrama, a taj najveći muslimanski blagdan direktor Karađoz-begove medrese je čestitao riječima:

“Sa dolaskom najvećeg blagdana muslimana Karađoz-begova medresa, cijeneći značaj svih Vas u njenom postojanju, radu, djelovanju i pozitivnom prezentovanju, upućuje dovu Uzvišenom da Vam ramazanske ibadete Milostivi upiše u Vaša dobra djela, koja ćete kao radost naći na Određenom danu, a da Vas u danima Ramazanskog bajrama obasja nurom hajra, bereketa i porodične, komšijske, prijateljske sreće. U ime kolektiva Karađoz-begove medrese želim Vam Bajram šerif mubarek olsun!”

Foto: Mirza Garib