Menadžment Karađoz-begove medrese je u četvrtak, 14. aprila 2022. godine, posjetio Medžlis Islamske zajednice Jablanica. 
Tim povodom upriličen je radni sastanak sa imamima i vjeroučiteljima Medžlisa Islamske zajednice Jablanica i Medžlisa Islamske zajednice Prozor.

Radni sastanak održan je u prostorijama Čaršijske džamije u Jablanici, a riječi dobrodošlice iskazali su glavni imami dvaju navedenih medžlisa, Ekrem efendija Hodžić i Safet efendija Pozder. 

„Mi smo ovdje kako bismo naše profesore, našu Karađoz-begovu medresu, u mubarek danima ugostili i zahvalni smo im na ovoj posjeti. Profesori su tu večeras sa nama kako bismo razgovarali o projektima Medrese, našoj daljoj saradnji, ali i kako bi oni posjetili svoje učenike koji se nalaze na ramazanskoj praksi na području Medžlisa Islamske zajednice Jablanica“ – rekao je efendija Hodžić.

U ime imama i vjeroučitelja sa područja Medžlisa Islamske zajednice Prozor, pozdravne riječi uputio je Safet efendija Pozder, kazavši:
„Nadam se da će ovo naše zajedničko druženje urodit plodom, da ćemo jedni drugima pobliže prezentovat Medresu, a mi to dalje odnijeti na teren, te da će to rezultirat onim što mi svi želimo, a to je još bolja naša saradnja, ali i još bolji upis u našu Medresu.“ 

U ime kolektiva Karađoz-begove medrese najprije se obratio direktor, profesor hafiz Aid Tulek. 

„Mi smo ovdje kako bismo vam zahvalili za sve ono čime doprinosite radu Karađoz-begove medrese, prvenstveno kroz upis učenika u prvi razred, kroz akciju kurbana koja je od vitalnog interesa za Medresu, a koja je iz godine u godinu sve uspješnija. Zahvaljujemo vam i za odličnu realizaciju akcije prikupljanja zekata na poljoprivredne proizvode, koja je, također, značajna za samu ishranu učenika koji žive u internatu Medrese“ – poručio je direktor Karađoz-begove medrese. 

Nakon određenih izlaganja i obraćanja tokom sastanka, razvila se i plodna diskusija, koja je iznjedrila neke nove ideje, a koje će zajedničkim snagama imami i vjeroučitelji sa područja Jablanice i Prozora i profesori Medrese realizovati, na obostrano zadovoljstvo. 

Sastanku su ispred Karađoz-begove medrese prisustvovali: prof. hfz. Aid Tulek, direktor; Almir Potur, sekretar; mr. Suad Mujakić, pomoćnik direktora Medrese za internat i prof. Meadin Mrndžić. 

Nakon zajedničkog iftara, profesori Medrese su posjetili jablaničke džemate, te održali ramazanske vazove.
Direktor Karađoz-begove medrese održao je vaz u Čaršijskoj džamiji, sekretar Almir Potur posjetio je džemat Ostrožac, profesor Suad Mujakić Podbrešku džamiju i profesor Meadin Mrndžić džemat Donja Jablanica. 

Zahvaljujemo Medžlisu Islamske zajednice Jablanica i Medžlisu Islamske zajednice Prozor na plodnoj dugogodišnjoj saradnji i gostoprimstvu koje je i ove godine ukazano Karađoz-begovoj medresi.