U petak je, 8. aprila 2022. godine, prof. hfz. Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese, posjetio Medžlis Islamske zajednice Trebinje.

On je u džamiji Osman-paše Resulbegovića predvodio džuma-namaz i održao džumansku hutbu. U ramazanskoj hutbi govorio je o iskrenosti u vjeri, te potrebi iskrenosti u djelima koja muslimani čine.  

Nakon klanjanja džuma-namaza, direktor Karađoz-begove medrese je prisustvovao i učio mukabelu u Osman-pašinoj džamiji, uz ostale učače: hfz. Sadik efendiju Fazlagića, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, Nailu i Haruna Fazlagića, polaznike mekteba, te Midhata Šabanovića, ramazanskog imama i softu Karađoz-begove medrese.

Profesor Tulek je nakon proučene mukabele posjetio i prostorije Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, te sa glavnim imamom hafizom Fazlagićem porazgovarao o aktivnostima Medžlisa, te ramazanskim aktivnostima koje Medžlis sprovodi u svim trebinjskim džematima.

Razgovarano je i o dosadašnjoj, ali i budućoj saradnji Karađoz-begove medrese i Medžlisa Islamske zajednice Trebinje, a koja će odmah nakon ramazana imati svoj lijep nastavak upravo u Trebinju.