"U susret ramazanu" jedan je u nizu sadržaja realizovanih povodom ispraćaja 377. generacije maturanata i maturantica, a u okviru manifestacije „Dani Karađoz-begove medrese“.

Maturantice navedene generacije pripremile su program za svoje profesorice, odgajateljice i prijateljice s kojima su dijelile sobu i klupu u protekle četiri godine. Istakle su, tokom programa, kako je ovo posljednji ramazan kojem se raduju u okrilju svoje Medrese.

Pored odlomaka Časnog Kur'ana, prigodnih recitala, te ilahija i kasida, program je imao dodatni sadržaj kojem su se prisutni posebno obradovali. Predstavljen je modni brend "Vert". Radi se o predstavljanju dizajnerske odjeće za pokrivenu ženu čije kreatorke su maturantice Karađoz-begove medrese, Dalila Vila i Merjem Novalić. Njihov originalni  rad već je poznat širom Bosne i Hercegovine, pa i u drugim zemljama.

Predavanje u okviru programa "U susret ramazanu" održala je mr. hfz. Lejla Boškailo. 

Maturantice su na kraju programa uručile poklon mr. Lejli Mušić, jednom od ovogodišnjih razrednika, kao znak zahvalnosti za koordinaciju i scenarij programa koji su pripremile. 

Čestitamo "Vertu", a profesorima, učenicima i njihovim porodicama želimo ramazan šerif mubarek olsun u ime 377. generacije maturantica.