Karađoz-begova medresa će i ovog ramazana upriličit posjete svim medžlisima Mufijstva mostarskog, te se susresti sa Bošnjacima koji žive na području tih medžlisa, povratničkih džemata, ali i sa glavnim imamima i imamima. 

Jedna takva posjeta upriličena džematu Počitelj, u petak, 1. aprila 2022. godine. 
Naime, profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese je posjetio navedeni džemat, te održao hutbu i predvodio džuma-namaz u Šišman Ibrahim-pašinoj džamiji. 

U održanoj hutbi, direktor Karađoz-begove medrese je govorio o blagodatima mubarek mjeseca ramazana, te ramazanu kao prilici koju svaki musliman treba iskoristiti i duhovno se osnažiti, tražeći Allahov oprost, milost i zadovoljstvo. 

Domaćini tokom posjete direktora Karađoz-begove medrese bili su Džemal efendija Gadara i Velija Klepo, predsjednik Džematskog odbora. 

Direktor Karađoz-begove medrese je i u petak navečer, 1. aprila 2022. godine, prisustvovao programu koji je upriličen u povodu dolaska mubarek ramazana. Program je održan u Karađoz-begovoj džamiji u Mostaru, a učesnici programa bili su polaznici Karađoz-begovog mekteba. 
Predavanje o mubarek mjesecu ramazanu, njegovim blagodatima i vrijednostima džemata održao je profesor hafiz Aid Tulek. 

On je prisutne džematlije i mladost Karađoz-begovog mekteba podsjetio na sve one darove koje ramazan sa sobom dolazi, ali i na činjenicu da je u džematu snaga, radost i ljepota svih naših kretanja.