Karađoz-begova medresa u Mostaru će i ovog ramazana realizovati mnogobrojne ramazanske aktivnosti. Jedan dio aktivnosti realizovat će profesori teoloških predmeta, koji će posjetit medžlise Muftijstva mostarskog, te džemate u kojima učenici naše škole obavljaju ramazansku praksu. Profesori će predvoditi i džuma-namaze u određenim džematima tokom mubarek ramazana, te upriličiti predavanja za džematlije. 

Veliki broj aktivnosti tokom ovog ramazana bit će priređen i za džematlijke, a svoj doprinos tim aktivnostima dat će profesorice Karađoz-begove medrese. One će, također, upriličit posjete određenim džematima na području Medžlisa Islamske zajednice Mostar, ali i Muftijstva mostarskog, te realizovati mukabele, predavanja, kao i mnoge druge aktivnosti. 

Kao prethodnih godina, i ove su učenici Karađoz-begove medrese raspoređeni na ramazansku praksu, te će dužnost ramazanskog imama obavljati u različitim džematima medžlisā Muftijstva mostarskog, kao i na području Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, Medžlisa Islamske zajednice Brčko, Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf, Medžlisa Islamske zajednice Donji Vakuf i dr. 

Pojedini učenici svoju ramazansku praksu ovog ramazana imat će u drugim zemljama, poput Irske i Holandije, gdje će dužnosti ramazanskih imama obavljat maturant Emin Podrug i Muhamed Crnomerović, učenik 3. razreda. 
Među ostalim učenicima koji će ove godine obavljati ramazansku praksu nalaze se maturanti, te pojedini učenici 3. i 2. razreda Karađoz-begove medrese. 

Shodno pripremama koje su imali sa svojim profesorima teoloških predmeta, učenici koji su raspoređeni u ramazanske džemate potrudit će se da džematlijama ponude raznovrsne i vrijedne ramazanske sadržaje. 

Novinarska sekcija i ove godine realizuje ramazanski program putem You Tube kanala, te je zajedno sa Horskom sekcijom pripremila ramazanske sadržaje, koji će biti plasirani na kanalu kbmedresa. 

Cilj svih navedenih ramazanskih aktivnosti, ali i onih dodatnih koje će biti realizovane, a o čemu ćemo izvještavat na našim zvaničnim stranicama, jeste ispunjavanje Medresine misije da bude uz i sa svojim narodom, te da mu ponudi riječ nade, podrške i spoznaje da Medresa jeste dio svog naroda i da bošnjački narod jeste neraskidivi dio nje. 

Uz nastupanje mubarek ramazana 1443. hidžretske godine, Karađoz-begova medresa upućuje ramazansku čestitku svim svojim učenicima, njihovim porodicama, diplomantima, uposlenima, vakifima, prijateljima i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu, sa dovom  da ramazan bude istinski preporod našim srcima i vrijeme u kojem ćemo zaslužit Allahovo zadovoljstvo, oprost i milost. 

Ramazan šerif mubarek olsun!