U Stocu je u srijedu, 30. marta 2022. godine, organizovana Večer ilahija i kasida. Tim programom Medžlis Islamske zajednice Stolac, Omladinski krug Stolac i Karađoz-begova medresa najavili su dolazak mubarek ramazana u gradu na Bregavi.

Program je održan u Šarića kući, a cjelokupan program izveo je Hor Karađoz-begove medrese. 
Riječi dobrodošlice na početku programa iskazao je Mersed efendija Šabanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Stolac i diplomant Karađoz-begove medrese, ističući značaj mubarek ramazana i čestitajući ga svim prisutnim. 

Hor Karađoz-begove medrese je spletom ilahija i kasida, tekbirima, salavatima, recitalima o ramazanu, ozario mnogobrojne Stočane, dok je to riječima vazi-nasihata učinio mr. Muhamed Purišević. 

„Kada nam dolazi ramazan, moramo poraditi na tome da obnavljamo ili obnovimo svoju vjeru, da obnovimo svoju savjest ili da podignemo nivo naše savjesti o propisanom postu kao idealnom putu na kojem se naš duh obnavlja, naša snaga jača i naš džemat formira u snažnije saffove" - poručio je magistar Purišević. 

Riječi zahvalnosti Karađoz-begovoj medresi i njenoj mladosti koja je izvela predramazanski program u Stocu, izrekao je, na kraju događaja, Almin Pehilj, predsjednik Omladinskog kruga Stolac.

Nakon programa upriličeno je i omladinsko druženje za učenike Karađoz-begove medrese i članove Omladinskog kruga Stolac.

Zahvaljujemo našim domaćinima na gostoprimstvu i prelijepom druženju u Stocu, te saradnji koju godinama ostvaruju sa Karađoz-begovom medresom. 

Foto: Mirza Garib